Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Sportieve BAV-activiteit tijdens Naaldfeest op zaterdag 15 mei 2010

Enige tijd geleden is de Baarnse Atletiek Vereniging (BAV) benaderd door de organisatie van het Naaldfeest 2010 om een sportieve activiteit te organiseren tijdens het Naaldfeest. Gekozen is voor een hardloopwedstrijd in de vorm van een “Weilandcross met hindernissen”. De hindernissen zullen bestaan uit meerdere over het veld verspreide strobalen. Doormiddel van flyers en posters heeft de organisatie van het Naaldfeest voor de nodige algemene promotie zorg gedragen.

Omdat de BAV in de regio actief is en graag de atletiek onder de inwoners van Baarn e.o. wil stimuleren, heeft zij enthousiast haar medewerking verleend en de organisatie van deze “Weilandcross met hindernissen” geheel op zich genomen.

Het uitdagende parcours van de cross is gelegen op de weilanden, achter de grote feesttent, langs de Torenlaan in Baarn. De afstanden lopen van 1.100 meter t/m 9.900 meter (1 t/m 9 ronden van 1.100 meter) verdeeld over verschillende categorieën.
Iedereen kan principe aan dit, qua zwaarte niet te onderschatten, loopfestijn meedoen. Vereist zijn wel een goede gezondheid en wat doorzettingsvermogen. Het tempo kan door de lopers zelf worden bepaald.

Het programma ziet er als volgt uit:

12.00 uur Jeugd t/m 9 jaar (1 ronde, 1.100 meter)
3 snelste jongens en de 3 snelste meisjes winnen een prijs.
12.45 uur Jeugd 10 t/m 13 jaar (2 rondes, 2.200 meter)
3 snelste jongens en de 3 snelste meiden winnen een prijs.
13.30 uur Korte cross (3 rondes, 3.300 meter)
3 snelste heren en de 3 snelste dames winnen een prijs
14.30 uur Recreatieloop (3, 5, 7 of 9 rondes, 3.300 t/m 9.900 meter).

De organisatie heeft in totaal 18 bekers ter beschikking gesteld voor de nummers 1 t/m 3 in elke categorie van de jeugd t/m 9 jaar, jeugd 10 t/m 13 jaar en de korte cross.
Inschrijving is mogelijk op het wedstrijdterrein, voor aanvang van de wedstrijd, waaraan men wil deelnemen. De kosten bedragen 3 euro per persoon. De opbrengsten zullen geheel ten goede komen aan een goed doel.
Om een voortrekkersrol te vervullen hebben jeugdtrainers van de BAV de zaterdagochtend training voor (een deel van) de jeugd verplaatst van het Sportpark Ter Eem naar het terrein van de Weilandcross aan de Torenlaan.
De BAV en de organisatie van het Naaldfeest 2010 hopen, dat dit evenement een uitdaging wordt om aan mee te doen. Dus…. nodig vooral veel vrienden, kennissen en familie uit om een onderlinge sportieve strijd met elkaar aan te gaan. De organisatie hoopt op een grote deelname, zodat aan een vervolg van dit festijn voor de komende jaren kan worden gewerkt.