Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Over de BAV

Jeugd

Ieder jeugdlid (vanaf 5 jaar) komt na verloop van tijd met alle onderdelen van de atletieksport in aanraking zoals sprinten en hardlopen, verspringen, balwerpen, hoogspringen, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen. De allerjongsten maken op speelse wijze kennis met de sport, maar ook serieus. Vanaf 6 jaar kunnen atleten aan de crosscompetitie meedoen en vanaf 7 jaar aan competitiewedstrijden deelnemen.
De oudere pupillen en de junioren worden met name op techniek getraind.

Senioren

De seniorenatletiek bestaat voornamelijk uit hardloop- en wandelgroepen.

Hardlopen

De BAV heeft verschillende hardloop-trainingsgroepen. Er zijn groepen gericht op “Gezondheid” en er zijn groepen gericht op “Prestatie”. Bij de Gezondheidsgroepen Is het doel om met hardlopen je algemene gezondheid (conditie, kracht, humeur) op peil te houden of te verbeteren. Bij de Prestatiegroepen is het doel om een periode doelgericht te trainen voor een bepaalde afstand of tijd. De diverse hardlooptrainingen worden onder begeleiding van een BAV-trainer aangeboden op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Daarnaast wordt er op diverse dagen, waaronder op maandagavond en zondagochtend, nog door groepen BAV-atleten gezamenlijk hardgelopen zonder BAV-trainer.

Nordic Walking

Nordic Walking is een snel groeiende tak van sport in heel Europa. De oorsprong van deze sport ligt in Finland. Hier wordt sinds het begin van de twintigste eeuw gedurende de zomer het ‘lopen met stokken’ als trainingsvorm voor het langlaufen gebruikt. Nordic Walking is een intensieve manier om het lichaam te trainen tijdens het lopen. Door het gebruik van de juiste techniek en goede stokken, ook poles genoemd, kunnen conditie en het uithoudingsvermogen sterk worden verbeterd.

Sportief Wandelen

Gewoon een uurtje in de week lekker lichamelijk actief zijn. Velen – jong en oud – hebben de behoefte om de gezondheid en conditie te onderhouden of te verbeteren. Sportief Wandelen biedt ontspanning en plezier in beweging.