Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Wandelfit

Voor mensen met spier- of gewrichtsklachten die graag wandelen in groepsverband op hun eigen niveau is er Wandelfit. Wandelfit is meer dan gewoon wandelen. Het is een wandeltraining met een verantwoorde opbouw, die rekening houdt met de klachten van deelnemers en wordt gegeven door deskundige trainers van de BAV. Bewegen vermindert dikwijls de klachten. Daarnaast biedt beweging vaak de ontspanning die nodig is om pijn en vermoeidheid te verlichten.

Deelnemers maken kennis met (sportief) wandelen en Nordic Walking. Bij Nordic Walking worden stokken gebruikt (ook wel poles genoemd) waardoor de gewrichten in benen en heupen ontlast worden.

De training duurt gemiddeld een uur en start met rustig inlopen en een warming-up om de spieren soepel te maken. Daarna volgen verschillende wandelvormen die worden afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers. De training wordt afgesloten met een cooling-down. Natuurlijk is het behalve inspannend ook gezellig en kunnen de deelnemers voor of na de training samen wat drinken en bijpraten.