Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Wil je meer bewegen? Nieuwe Start to Run clinic start op 3 april

Twee keer per jaar wordt er bij de BAV gestart met een Start to Run clinic, in het voorjaar en in het najaar.
Vanaf vandaag kun jij je weer opgeven voor de Start to Run clinic van het voorjaar.
Deze start op woensdag 3 april.

Zie verder op onze site voor meer informatie over deze leuke en leerzame clinic. Vele lopers zijn je al voorgegaan, en met veel plezier en succes.

Test je conditie bij de BAV : Coopertest zaterdag 10 februari 2024

In de top 3 van de goede voornemens staat altijd “meer bewegen”. Dat is voor 2024 niet anders. Helaas weten we ook dat het niet altijd gemakkelijk is om deze uit te voeren. Concrete en haalbare doelen stellen helpen hierbij.  

Verder lezen…

Wandelchallenge finaledag 15 september 2023

Voor de vijfde keer heeft de BAV in samenwerking met eerste lijns hulp (= huisartsen- en fysiotherapiepraktijken) in Baarn een Wandelchallenge georganiseerd voor mensen met diabetes en andere chronische aandoeningen. Hieronder de link naar de video over de finaledag, die vrijdag 15 september is georganiseerd:

Wandelchallenge in het lustrumjaar ( 2023 ) – YouTube

Foto’s Eemmeerloop 13 mei 2023

https://www.flickr.com/photos/bavbaarn/albums/72177720308265061

Foto’s Recreantentraining en Start To Run – 6 mei 2023

Foto's Recreantentraining – zaterdag 6 mei 2023
https://www.flickr.com/photos/bavbaarn/albums/72177720308086660

Foto's Start To Run – zaterdag 6 mei 2023
https://www.flickr.com/photos/bavbaarn/albums/72177720308084651

Terugblik op een spetterend 60-jarig jubileumfeest

In de stromende regen begon het 60-jarig jubileumfeest van de BAV. Hoewel de weergoden niet meehielpen met het slechte weer, telden we op 24 september ruim 300 leden, oud-leden en familieleden, verspreid over de dag. Het was voor velen van de BAV een onvergetelijke zaterdag vol met competitie, sport, eten, gezelligheid en een groot tentfeest.

Trotse wethouder
Het jubileumfeest startte met een feestelijke warming-up en een koppelkoers. Bij het intermezzo voorafgaand aan het clubkampioenschap en de taartwedstrijd sprak niet alleen een zichtbaar trotse voorzitter Ferdy, maar ook wethouder sport Hugo Prakke de BAV toe. Prakke: “Wij mogen trots zijn op deze gezellige, sportieve en maatschappelijk zeer betrokken Baarnse vereniging.”

Heel BAV Bakt
Terwijl het ene deel nog aan het uitpuffen was van de koppelkoers, maakten anderen zich klaar voor het onderdeel ‘Heel BAV Bakt’, waaronder Lotte en Jette. Beiden meiden van 13 jaar zitten ze in het wedstrijdteam bij de D-junioren. Lotte: “We hadden samen een plan bedacht voor een bokkenpootjestaart, met veel room en uiteraard bokkenpootjes, haha! Ik had al eerder een wedstrijd gewonnen met zo’n taart, maar we hebben ervoor de BAV we een eigen draai aan gegeven.” Jette vult aan: “Vooral de versiering heeft ons veel tijd gekost. Daar zijn we wel 2,5 uur mee bezig geweest.”

 
De winnende taart en Lotte en Jette met hun prijs. 

Ondanks de goede voorbereiding was er toch enige paniek nadat ze de taart hadden neergezet om deel te nemen aan de clubkampioenschappen. Jette: “Toen we terugkwamen zagen we dat de taart helemaal was ingestort. We wisten in eerste instantie niet dat de taart al was aangesneden.” Toch waren ze er niet gerust op. Lotte: “Had de jury de taart gezien?” Gelukkig bleek dat het geval. En dat was maar goed ook. De steun van hun team bracht hen ver door allemaal te stemmen op Lotte en Jette, maar uiteindelijk moest de jury de doorslag geven. Jette: “De jury had gezien hoe mooi onze taart was en daarmee hebben we gewonnen!”

Clubkampioen Liam
In de middag stond het programma vol van de clubkampioenschappen. Zo werd de 8-jarige Liam van der Flier met grote overmacht clubkampioen bij de pupillen C jongens. Met maar liefst 4 eerste plekken van de 4 onderdelen (verspringen, vortexwerpen, 40m sprint en 600m) en 3 PR’s wist Liam er met de winst vandoor te gaan: “Met het vortexwerpen haalde ik een PR van maar liefst 28 meter!” Liam genoot duidelijk van de dag en zijn overwinning: “Mijn allereerste beker!”  

 
Liam in actie en Liam (midden) op het podium samen met Noah Leeflang (links) en Jonas Overvelde (rechts).

De ouders van Liam en zijn broer zijn reuze trots op hem. Het sportbloed loopt duidelijk door de aderen in de familie. Ook zijn 2 jaar oudere broer Finn werd diezelfde dag clubkampioen, maar dan bij de pupillen A1 jongens. Na afloop hebben ze nog op het jubileumfeest pizza gegeten en de clinic polsstokhoogspringen bijgewoond. Liam: “Hij kon echt hoog springen. Ik heb het ook geprobeerd, maar vond het lastig. Wel wil ik het een beetje leren.” Voor de organisatie had hij nog wel een tip en dat is dat hij iets meer pauze tussen de onderdelen zou willen. Verder vond Liam de organisatie erg goed geregeld. Hij kan niet wachten tot het volgende clubkampioenschap!

De Gooise DJ
De dag werd afgesloten in een tentfeest met de Gooise DJ Barry van der Laan en saxofonist Peter Lieberom die voor de muziek zorgden. Net zoals wij enthousiast waren over de muziek, was de Gooise DJ blij met het publiek: “Alles door elkaar heen, van jong tot oud, heel gemêleerd gezelschap pret maken, waarbij iedereen tegelijkertijd aan het dansen was. De oude mensen op de muziek van nu en de jongeren op muziek van de jaren 80 en 90. Geweldig op dat te zien!” Barry draait vanaf zijn studenttijd, sinds een aantal jaar heeft hij hiervan echt zijn vak gemaakt en zijn eigen bedrijf opgericht, de Gooise DJ.

 
De Gooise DJ samen met saxofonist Peter Lieberom in actie.

Bijzonder was ook het optreden samen met de saxofonist Peter Lieberom. Het was voor de Gooise DJ de eerste keer dat hij optrad met Peter: “De andere saxofonisten waar ik normaal gesproken mee optreed konden niet. Door mijn vaste saxofonist Franklin werd ik getipt om Peter te vragen. Peter is een ontzettend goede saxofonist, geeft ook les en heeft vele malen met Candy Dulfer de wereld over getoerd. Het was voor mij het eerste optreden met Peter Lieberom. Hij is zo ontzettend goed, dat het niet te merken was dat we voor het eerst samen optraden!”

Op 23 oktober 2022 bestaat de BAV precies 60 jaar. Op die dag zal vanaf 00:00 uur zal de aftermovie van de fantastische feestdag te zien zijn op ons YouTube-kanaal.

Foto’s tijdens het BAV Jubileumfeest

De gehele dag zal er een professionele videograaf, Marco Zuidhof van CineMAR, aanwezig zijn om deze dag vast te leggen en er een digitale herinnering van te maken.

Verder lezen…

BAV 60-jarig Jubileumfeest

Op zaterdag 24 september 2022 is het 60-jarig Jubileumfeest van de BAV. De gehele dag zal plaatsvinden op en rondom de atletiekbaan. 

Verder lezen…

Hexathlon 2022

Beste Bavianen, 

Na 2 succesvolle eerdere edities presenteren we de 2022 editie van de Hexathlon. Een estafetteloop van ongeveer 60 km vanuit de verenigingen in Amersfoort, Soest en natuurlijk de BAV zelf. 

Verder lezen…

Uitnodiging Wandel-Challenge Baarn 2022

Beste wandelaars,

Jullie worden uitgenodigd voor de Wandel-Challenge in Baarn namens de Baarnse huisartsenpraktijken, de Gemeente Baarn en de Baarnse Atletiek Vereniging. Dit schrijven is aan jullie gericht omdat je al eerder hebt meegedaan of belangstelling hebt getoond. 

Verder lezen…

Foto’s Eemmeerloop 21 mei 2022

https://www.flickr.com/…/bavbaarn/albums/72177720299155916

Foto’s Yakult start to run, recreantentraining en afscheid Jolanda Kannegieter als trainer staan online

Met dank aan Gertjan Hooijer.

Zaterdag 23 april 2022: Laatste training Yakult start to run door Mireille, Jolanda en Tjitske
https://www.flickr.com/photos/bavbaarn/albums/72177720298351649

Zaterdag 23 april 2022: Afscheid Jolanda Kannegieter als BAV trainer
https://www.flickr.com/photos/bavbaarn/albums/72177720298345757

Zaterdag 23 april 2022: BAV recreantentraining
https://www.flickr.com/photos/bavbaarn/albums/72177720298346117

De mooiste marathon wint het van de lopers

Het was vandaag een prachtige dag in Rotterdam. Niet te warm, weinig wind, maar wel een fijn zonnetje. Het ideale weer voor een mooie marathon en veel publiek in Rotterdam. Vandaag stonden maar liefst 4 atleten – Camiel, Misja, Hans en Michael – van de BAV aan de start van Neêrlands mooiste marathon.

Verder lezen…

BAV-atleten rennen 60km en 120km op Texel

Zondag 27 maart rende Stefan Leeflang de 60 van Texel – de grootste ultraloop van Nederland. Lian Stadhouders stond aan de start voor de 120km en finishde als derde vrouw over de finish. Op het eiland was er veel support van familie, vrienden en BAV-atleten. Duco maakte van Lian het onderstaande filmpje van haar 120km en Merel interviewde beide ultralopers van de BAV. 

Hoe hebben Stefan en Lian dit ervaren? Lees hieronder het interview van Merel: 

Verder lezen…

Yakult Start to Run vanaf 9 maart

Nog maar 1 week en dan gaan we starten! Op woensdag 9 maart begin de Yakult Start to Run. Hierbij leer je In zeven weken om 25 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen. Een top prestatie! En dat doe je natuurlijk niet alleen. Onder bezielende leiding van gemotiveerde en motiverend trainers van de Baarnse Atletiek Vereniging ga je aan de slag. Maar nog leuker is dat je dit doet met een groep gelijkgestemden. Samen aan de slag met hardlooptechniek, goede voeding en juiste houding. Aarzel niet langer en schrijf je nu in op https://www.hardlopen.nl/zoek-en-boek/12366-yakult-start-to-run/ en doe mee!

Coronamaatregelen, update 15 januari 2022

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf zaterdagochtend 15 januari een aantal coronamaatregelen wordt versoepeld. Voor de sport is er goed nieuws! Iedereen mag weer in groepsverband sporten op ieder uur van de dag.

Verder lezen…

Corona Update 21 december 2021

Tijdens de laatste persconferentie zijn er helaas weer maatregelen aangekondigd om de nieuwe Covid mutatie Omicron tegen te gaan. Deze ingrijpende maatregelen hebben opnieuw verdere gevolgen voor het sporten:

Verder lezen…

Corona Update 28 november 2021

Tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november heeft het kabinet, vanwege de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, opnieuw extra maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen hebben ook invloed op de sportsector.

Verder lezen…

Corona Update 13 november 2021

Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november heeft het kabinet, vanwege de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, nieuwe maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen hebben ook invloed op de sportsector.

Verder lezen…

De stemperiode voor de Rabo Clubsupport is weer begonnen

Stem ook, en help daarmee de BAV

De Rabo Clubsupport is weer gestart: vanaf heden kunnen klanten van de Rabobank tot en met 25 oktober stemmen op hun favoriete vereniging. Iedere stem telt. Hoe meer stemmen er op een club uitgebracht worden, des te hoger de bijdrage die de BAV ontvangt.

Verder lezen…

Foto’s Clubkampioenschappen online

Naar de foto's

Corona-update 23 september 2021

Beste leden en ouders/verzorgers van jeugdleden,

Hierbij het nieuwe Protocol Verantwoorde Atletieksport dat per zaterdag 25 september ingaat. Het protocol bestaat nog maar uit 1 a-4'tje en een paar regels, dus hier geen samenvatting. 

Hartelijke groet,

Harm Boerma

Secretaris (demissionair)

 

Eerste foto’s Hexathlon online

Naar de foto's

M.i.v. 22 september starten de trainingen van de Gezond & Fit groepen op woensdag weer om 19.00 uur vanaf de BAV-kantine/ atletiekbaan

En zoek je lampjes en je veiligheidshesje maar weer op. Het wordt alweer vroeg donker.

Het schema van de Hexathlon is bekend!

Het schema van de Hexathlon is bekend! De route wordt linksom of rechtsom gelopen. Nieuwe deelnemers, teams of individueel, kunnen zich nog tot 20 augustus opgeven via tjitske.lambeck@hotmail.com

 

Verder lezen…