Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

NK Cross Hellendoorn

HELLENDOORN – De bossen rond Hellendoorn waren 6 en 7 maart het strijdtoneel voor het Nederlands Kampioenschap Cross. Een zwaar parcours met veel hoogteverschil en door de regen van de voorgaande dagen zwaar en modderig.Op zaterdag 6 maart namen 7 pupillen en 10 junioren van de BAV deel aan dit NK. Het was koud, maar gelukkig scheen de zon wel volop. Als eerste stond de individuele wedstrijd over 1565 meter op het programma. De gehele Nederlandse top had zich verzameld en er stonden een aantal zeer getalenteerde en gemotiveerde jonge atleten aan de start. Als eerste moest de tweeling Thijs en Jelle van Miltenburg, pupillen B, starten. Voor de toeschouwers was het een zeer mooi parcours. De route kwam meerdere malen langs de toeschouwers. Voor de atleten was het zwaar. Zij moesten heuveltjes op en af, bruggetjes over, door de modder en mul zand. Beide jongens liepen een zeer verdienstelijke race en eindigde op een 15de en 18de plek. A1 pupil Bodine Bakker moest haar race als enige BAV-er lopen. Ze liep erg goed voor haar doen maar ze kon helaas het hoge tempo van haar mede atleten niet bij houden en werd 33ste.
Lotte de Jong (A2 pupil) had een uitstekende start en liep in de voorste groep mee. Maar halverwege de cross bleek dat het parcours dusdanig zwaar was dat zijn niet bij de eerste 10 kon eindigen. Met een 13de plaats heeft zij een fantastische race gelopen. Denilson Kleintjes en Xander Bakker hadden samen een goede start. Lange tijd liepen ze dicht bij elkaar in de buurt. Ruben Rigter deed erg zijn best en kwam volledig uitgeput als 33ste over de finish. Ina van Woersem en Rohmana Koops startte bij de meisjes D2. Het was een zeer drukke start en de meiden waren niet echt vriendelijk tegen elkaar waardoor en getrokken en geduwd werd. Er was zelfs een valpartij en Ina kon ten nauwer nood aan de val ontkomen. Ina liep toch een fantastische race en werd 5de. Luc de Jong, Bébéto Kleintjes en Arthur Bouma starten ook tussen een leger van duwende jongens. Toch wisten  Luc en Bébéto zich kranig te weren. De eerste helft van hun 2050 meter liepen zij bij de voorste groep. Bébéto en Luc liepen de eerste helft zij aan zij tot dat Luc versnelde en net voor Bébéto eindigde. Shirley Dolman en Luc Dormolen moesten ieder in hun categorie als enige BAV atleet lopen. Beiden hebben een goede race gelopen maar konden het hoge tempo van de koplopers niet bijhouden. De C2 junioren jongens waren als laatste aan de beurt met een afstand van 3490 meter kwamen ze meerdere malen langs het publiek wat het enthousiasme tot grote hoogte bracht. Het Baarnse publiek hoopte van harte dat Ingmar de Clerck al de lange atleten de baas zou blijven. Al vanaf de start liep hij bij de eerste 5. Deze plaats heeft hij tot het eind kunnen behouden. De eerste helft van het parcours liep Mark Rigter voor Bas v.d. Vuurst maar bij de tweede helft werd het voor Mark erg zwaar en wist Bas zijn tempo goed vast te houden en haalde hij Mark in. Twee uur later stond het NK cross estafette voor A pupillen op het programma. Het team bestond uit Denilson, Lotte, Ruben en Xander. Het was super spannend. Ze hadden hele goede wissels en alles liep gesmeerd en na nog een fantastische eindsprint werd het team derde plaats op het Nederlands Kampioenschap Cross estafette. Bij de junioren D ging de estafette niet zoals ze graag gewild hadden. Luc, Bébéto, Ina en Arthur liepen een mindere estafette, zij hadden vooral moeite met de wissels. Toch werden ze 10de. De junioren C waren een enorme verrassing. Het team bestaande uit Mark, Ingmar, Luc en Bas liep een voortreffelijke race. Alles klopte. Achterstanden door iets mindere wissels werden op het parcours helemaal goed gemaakt. Na een fantastische eindsprint eindigden zij op een 2de plaats op het Nederlands Kampioenschap Cross estafette. Uitslag
                       plaatsing         tijd                  afstand        categorie
Thijs van Miltenburg   15                    7:15                1565 meter      pupil B
Jelle van Miltenburg   18                    8:11                1565 meter      pupil B
Bodine Bakker          33                    8:37                1565 meter      pupil A1
Lotte de Jong          13                    7:02                1565 meter      pupil A2
Denilson Kleintjes     24                    7:05                1565 meter      pupil A2
Xander Bakker          19                    6:58                1565 meter      pupil A2
Ruben Rigter           35                    7:24                1565 meter      pupil A2
Ina van Woersem        5                     6:21                1565 meter      junior D2
Rohmana Koops          34                    7:05                1565 meter      junior D2
Luc de Jong            25                    9:04                2050 meter      junior D2
Bébéto Kleintjes       31                    9:16                2050 meter      junior D2
Arthur Bouma           41                    9:56                2050 meter      junior D2
Shirley Dolman         24                    9:38                2050 meter      junior C1
Luc Dormolen           13                    14:23               3490 meter      junior C1
Ingmar de Clerck       5                     13:38               3490 meter      junior C2
Bas van de Vuurst      27                    14:37               3490 meter      junior C2
Mark Rigter            34                    14:53               3490 meter      junior C2