Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Warme voorbereidingswedstrijd voor baanseizoen BAV Jeugd

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse Trainingspakkenwedstrijd bij AV Zuidwal in Huizen. Een mooie training voor de BAV atleten als voorbereiding op het  nieuwe baanseizoen. Normaal gesproken regen en kou bij deze openingswedstrijd. Deze editie een lekker zonnetje en konden de trainingspakken uit.

D pupillen
De jongens, Thorsten Berghegen, Huub Sweep, Bouwe Ypma en Rens Kelder hadden er veel zin in. Voor Rens en Thorsten was het hun eerste wedstrijd. Ze begonnen met de estafette, dat was helemaal spannend. Dit was de allereerste keer dat de D's een estafette liepen. Het stokje ging goed van achter naar voor. Na een klein uurtje door naar het vortexwerpen, ook daar weer allemaal PR’s. Dan verspringen ook daar allemaal PR’s. Ook het afsluitende sprinten verliep goed.

Bij de D pupillen meisjes deed alleen Fenna Ijtema mee. Fenna vond het allemaal erg leuk en kreeg er steeds meer zin in. Zij heeft 4 Pr’s gescoord.

C pupillen
Bij de C pupillen deed alleen Guus Roskamp mee. Voor Guus was het leuk dat de B pupillen jongens iemand misten bij de estafette. Guus kon mooi invallen. Hij vond dit erg leuk en mocht finishen. Daarna deed Guus alles samen met de D pupillen. Hij had een PR met vortexwerpen. Bij het verspringen zat hij dicht tegen zijn PR aan.

B pupillen
Het waren Jesse van de Beek, Julian Hogenkamp, Mich Sweep en Febe Bakker die meededen aan de onderdelen; estafette, kogelstoten, hoogspringen en 40 meter sprint.

Zeker voor de onderdelen kogelstoten en hoogspringen was het een goede oefening voor komende zaterdag wanneer de eerste competitie begint.

A1 pupillen
Bij de A1 pupillen van de BAV deden er vier jongens mee. Ze begonnen de dag met de 4 x 60 meter estafette. Altijd weer een spannend onderdeel. Na de estafette gelijk door naar het vortexwerpen, het nieuwe balwerpen, met een soort van raket. Alle vier de jongens moesten wennen aan de nieuwe techniek, maar wisten een scherpe afstand neer te zetten!  Daarna was het de beurt voor het onderdeel verspringen. Een onderdeel die de jongens allemaal erg leuk vinden. Elke poging sprongen ze verder en verder!! Na het verspringen hadden we een lange pauze, genoeg tijd om ons op te laden voor de 60 meter sprint. De jongens lieten zich goed van voren zien in de series. Jan Vriesman, Mick v.d Wouden, Rens van Rhijn en Mats Roskamp zijn klaar voor de competitiewedstrijden!

Junioren
Voor de D1 junioren was  het de eerste wedstrijd  waar ze de nieuwe onderdelen kregen (junioren hebben meer onderdelen dan de pupillen)

Zowel de  jongens als de meiden presteerden goed. Met name op de 80m horden en discus lieten ze zien dat ze klaar zijn voor de competitie. Remco Martens, Floran Groot en Thom vd  Wouden konden goed meekomen met hun concurrenten.

Lotte Bleijerveld, Emma vd Beek, Famke Terpstra, Sabien Hilhorst en Juno Bakker genoten ook van al hun onderdelen.  Net als de jongens zijn ze klaar voor de competitie.

D2 junioren
Bij de  jongens D2  ging het vooral om het aanscherpen van PR's op de favoriete onderdelen.  Voor Wessel Terpstra is dat bij discus goed gelukt. Jelle van Miltenburg en Bas Ostendorf probeerden hun oude niveau te halen op ver. Thijs van Miltenburg en Koen Roskamp  richtten zich op de 80m horden.

Thijs Roskamp kwam om zijn discus PR aan te scherpen, maar moest door een kleine blessure met minder genoegen nemen.

Sophie Bleijerveld ging voor hoogspringen, discus en 80m horden. Ze was tevreden met haar resultaat. Rohmana Koops  probeerde bij de meiden B op hoog  een PR te halen. Dat lukte net niet. Haar eerste keer op de 100m leverde wel een mooie tijd op.

Annabel Boonman  richtte zich op discuswerpen, maar kreeg de schijf er niet lekker uit. Bij het hoogspringen ging het iets beter, maar pas echt tevreden was ze met het speerwerpen. Met een worp van 28 meter haalde ze zelfs een clubrecord.

Al met  al  mooie prestaties en tevreden atleten op een mooie  zonnige dag. Laat de competitie maar komen!