Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Crossseizoen eindigt met succes voor de BAV junioren tijdens de finale

Zaterdag 14 maart werd met de finale het crosscompetitie seizoen beëindigd. Voor de BAV junioren stonden er dit jaar 24 atleten aan de start. De finale, waar 57 vereniging uit de provincie Noord Holland en Utrecht deelnamen, vond dit jaar plaats bij Pijnenburg in Soest. Er was een parcours uitgezet in de Soesterduinen. Dit beloofde een zwaar parcours te worden met al dat zand. De finish was dit keer ook nog eens duin opwaarts. Om 11.00 uur begon de wedstrijd met de jongens A/B. Voor de BAV liepen er drie atleten in een veld van 18 atleten. Camiel Kruiswijk, A junior, wist in dit veld naar een mooie 11e plaats te lopen. Merijn de Klerk en Ruben van der Waals, B junioren, liepen net als de vorige wedstrijden een groot deel van de wedstrijd samen. Het was deze keer weer Merijn die in het tweede gedeelte weg wist te lopen van Ruben. Merijn eindigde bij de B junioren (35 atleten) op een 16e plaats. Ruben eindigde 3 plaatsen later. Bij de meisjes B deed voor de BAV Shariva Koops mee. Zij had er vanaf het begin veel zin in. Ze wist na de start in de duinen als 4e het bos in te gaan. Uiteindelijk kwam ze lopend in het midden van het veld het bos uit. Shariva eindigde in haar klasse als 13e. Bij de jongens C, 1e en 2e jaars, kwam de BAV met een team aan de start. Ingmar de Klerk, Bas van der Vuurst, Mark Rigter, Rico van de Pol (allen C 1e jaars) en Robin Steinbach (C 2e jaars) streden naast een goede individuele plaats voor een podium plaats bij de teams. Uiteindelijk werden beide podiumplaatsen niet bereikt. Ook Ingmar de Klerk, twee jaar geleden nog 1e in zijn klasse, wist zich niet voorin te nestelen. Ingmar werd uiteindelijk 21e, Rico 23e , Bas 33e, Mark 37e en Robin 48e in een veld van 60 atleten. Bij de meisjes C stond ook maar één BAV meisje aan de start. Demy Zahradnik verdedigde de eer van de club. In een goed gelopen race wist Demy als 34e te eindigen. Bij de D junioren was er, gezien het voorseizoen, wat te verwachten. De D 2e jaars jongens begonnen met een teleurstelling weg te werken. Luc van Dormolen, vorig jaar nog een podiumplaats, moest wegens een griep af laten weten. De eer van het team moest nu zonder hem worden behaald. Dat dit uiteindelijk niet lukte was dan ook jammer. Individueel deden de atleten hun best. Emiel Rigter wist een 24e plaats te halen, Martijn Steinbach werd 38e en Koen Zahradnik eindigde op een 58e plaats. Bij de D meisjes 2e jaars was het opnieuw Shirley Dolman die aan de start kwam. Shirley die het afgelopen jaar duidelijk beter is gaan lopen liet dat nu ook weer zien. Veel van haar medelopers liet ze ruim achter zich. Uiteindelijk wist Shirley een 13e plaats te halen in een veld van 45 atleten. Tot nu toe was er nog geen medaille door de BAV junioren gehaald. De druk lag nu duidelijk bij de D 1e jaars jongens en meisjes. De jongens D 1e jaars, Luc de Jong, Bebeto Kleintjes, Athur Bouma en Bas Westerhuis, wisten uit ervaring van vorig jaar dat ze als team wel een kans maakten op een medaille. Luc, enkele weken geleden nog zilver op de NK cross, stond voor de zware taak zich weer te laten zien. Na een zware strijd moest hij uiteindelijk tevreden zijn met een goede 5e plaats. Bebeto werd 21e Athur 32e en Bas kwam als 36e over de finish. Als team wisten ze hierdoor wel een 2e plaats in het ploegklassement te behalen. De jongens waren hier heel blij mee. Bij de meisjes D 1e jaars stond het trio Ina van Woersem, Juliette de Klerk en Rohmana Koops aan de start. Deze dames, reeds gevreesd in menig crosswedstrijd, lieten dan ook weer duidelijk zien dat er met hen wederom rekening gehouden moest worden. Ina, een van de kans hebbers voor een podiumplaats, liet vanaf het begin zien dat men rekening met haar diende te houden. Als eerste liep ze het bos in. In het bos werd ze gepasseerd door een aantal atleten. Uiteindelijk wist ze zich terug te vechten naar een 4e plaats. Juliette(9e) en Rohmana (14e) wisten samen met Ina naar een 1e plaats in het ploegenklassement te lopen. Dolgelukkig namen ze de beker in ontvangst. Al met al weer een geslaagd crossseizoen voor de BAV junioren. Vanaf zaterdag 21 maart maken de atleten zich weer op voor de baancompetitie. De start van deze baancompetitie vindt plaats op de baan van de BAV. Hier gaan de atleten samen met hun ouders het baanseizoen inwijden in een onderlinge wedstrijd.