Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

100 PR’s behaald door de BAV pupillen tijdens de 2e competitiewedstrijd

Afgelopen zaterdag 8 juni hadden de BAV pupillen de 2e competitiewedstrijd bij AV Atverni uit Nieuwegein. Dat er goed getraind was werd al snel duidelijk, gedurende de dag sneuvelden er steeds meer PR’s. Aan het eind van de dag stond de teller op precies 100 nieuwe PR’s.

Tijdens de woensdagmiddagtraining zijn er maar liefst 30 PR Challenge medailles uitgereikt, een record!

D pupillen
De jongste atleten zijn de D pupillen, aan de start stonden Pien de Vooght, Wessel van Velsen, Guus Roskamp en Friso van Kuyk. Voor Guus was het de eerste wedstrijd, waar hij meteen goede resultaten behaalde. Voor de D pupillen geen estafette, zij hadden de onderdelen 40m sprint, verspringen, balwerpen en de 600m.

Pien was over alle onderdelen het beste meisje, bij de jongens was de volgorde Wessel (4e), Guus (9e) en Friso (12e). Samen wisten ze 9 PR’s te breken.

C pupillen
De jongens Jesse van de Beek, Jilles IJntema, Julian Hoogenkamp, Thijs Brouwer, Tim Lauterslager, Sam Vroomman, Mats Dorrestijn, Merijn Groot en Mich Sweep liepen met twee teams de estafette, deze ging zeker niet vlekkeloos.

De 40 meter sprint verliep gelukkig veel beter, veel PR’s sneuvelden. Ook bij het balwerpen en verspringen werden veel PR’s verbeterd. Bijna iedereen heeft 4 onderdelen gedaan en ook 4 PR’s verbeterd.

Febe Bakker ons enige meisje bij de C pupillen heeft ook weer de nodige PR’s verbroken. Zij doet het erg goed en zit met alle onderdelen bij de eerste 5.

B pupillen
Het estafetteteam bestond uit Mats Roskamp, Tijmen Hoogendoorn, Jort Mol Lous en Jan Vriesman, zij haalden een mooie 2e plaats (28.10 sec.).

Op de 40 meter sprint had iedereen het voordeel van de wind in de rug en dit was merkbaar aan de snelle tijden. Jan behaalde een 6e plek in een tijd van 7.17 sec. Tijmen Hoogendoorn kreeg pijnscheuten in zijn dijbeen vlak voor de finish, maar kon toch nog doorlopen. Daarna werd zijn been door de EHBO gemasseerd. Bij het verspringen haalde hij ondanks zijn blessure nog 2.77m. Mats was de uitblinker met een afstand van 3.20m. Ook Jan sprong over de 3m en Jort zat er dichtbij met 2.95m. Rens van Rhijn en Dinand te Pas behaalden resp. 2.72m en 2.70m.

Bij het balwerpen hadden de pupillen een voordeel van de flinke wind en de bal kwam lekker ver in het veld. Bij de afsluitende 1000m werd Jan 8e in een tijd van 4.18.08 en Mats, Jort en Dinand zaten allemaal heel dichtbij elkaar. In de tweede serie waren Tijmen en Rens ingedeeld en dit werd een felle strijd onderling waarbij ze elkaar constant afwisselden. Uiteindelijk kwam Rens net voor Tijmen over de finish.

A1 pupillen
Het jongensteam bestaande uit Boris van Beek, Yves v/d Meer. Luka de Vrij, Danny v. Schaik en Bauke Taylor begonnen met de estafette. Zij wisten hun tijd te verbeteren met 1 sec., eindtijd 42.63.

Het meidenteam bestaande uit Maaike Kannegieter, Rosa Bos, Mara Brandsen, Nadia de Keijzer en Beyza Kazmirogi liep op de estafette een tijd van 40.41 sec. bijna 2 sec. sneller dan hun PR. Bij het kogelstoten wist Bauke een afstand van 6.06 m te noteren. Boris 5.83 m ( PR ) en Yves 4.23 m. ( PR).

Danny en Luka hebben bij de 3e wedstrijddag een uitdaging om hun afstand te verbeteren voor een PR, zij stootten resp. 4.28 m en 4.46 m. Mara en Rosa gaan deze uitdaging ook aan, zij stootten een afstand van 4.06 m en 4.63 m. Ook Beyza (3.09m) en Maaike (4.73m) scherpten beide hun PR aan.

Bij het onderdeel hoogspringen wisten 6 atleten, 3 jongens/ 3 meisjes, hun PR te verbreken. Bij de 1000m liepen Mara en Maaike dikke PR’s . Zij lieten de klok stoppen op 4.31 min en 4.35 min. Luka kwam net wat te kort om zijn tijd te verbeteren.

A2 pupillen
Als eerste de estafette met vier jongens die hem nog niet eerder samen hadden gelopen (Remco Martens, Max van der Meer, Arman Yildiz en Floran Groot). De jongens startten snel weg en hadden drie mooie wissels.

Bij kogelstoten had Max een mooie verbetering ruim 35 cm boven zijn PR (4.29m). Ook bij het sprinten veel PR’s, met name Arman en Floran waren sneller geworden. Bij het verspringen hadden alle jongens flink vooruitgang geboekt, Remco sprong 2.79, Jarno Krikken landde op 2.52m en Marijn van Maanen sprong 2.35m. Op de 1000m haalden ze bijna allemaal een persoonlijk record, helaas moest Jarno opgeven na een valpartij bij de start.

De meiden liepen door de snelle wissels weer een snellere tijd dan bij de eerste wedstrijd op de estafette. Bij het verspringen ging het erg goed en sprong Amber Pieterse ruim 30 cm verder dan haar PR (2.66 m) ook Emma van Beek verbeterde zich zelf en sprong 3.52m. Lotte Bleijerveld sprong 3.38m. Bij het kogelstoten was het Catharina van Lange die zich sterk verbeterde met een stoot van 5.91m en ook Danielle Veendrick stootte haar kogel ver (5.27m). Bij het sprinten was Sabien Hilhorst snel weg en kwam binnen op 10.86,  een mooi PR. Bij de lange afstand werd er goed gelopen en met veel doorzettingsvermogen liepen de meiden allemaal hun race goed uit.

Aanstaande zaterdag is al weer de 3e en laatste competitiewedstijd, iedereen gaat zijn best doen om weer zoveel mogelijk PR’s te halen.