Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Top weekend voor de BAV junioren!

Afgelopen weekend was het een druk weekend voor de BAV junioren. Zaterdag 25 mei waren de D junioren aan de beurt voor de 2e competitie in Amersfoort. Op zondag hadden de B junioren hun 2e competitie in Groottebroek.

D junioren
Meisjes

Als eerste zoals altijd de estafette. De meiden konden nog even flink oefenen van te voren, dit resulteerde in een mooie snelle race. Bij het hoogspringen liet Sophie Bleijerveld zien dat ze met de grote concurrenten mee kon en sprong 1,35m. Julie Heij stootte met kogel een mooie afstand van maar liefst 7,12m. Met Laura van Surksum ging het ook goed, ze haalde met verspringen 3,83m, bij de 60m horden verbeterde ze haar PR. Ook Winnie de Groot had mooie prestaties op de 1000m en op de 60m sprint. Isabel van de Broek was met sprint 1e in haar serie met een snelle tijd van 9.25 en haalde een PR op ver. Op de 100m was Elise Stijger erg snel zij eindigde in een tijd van 3.40.

Jongens
Ook de jongens begonnen met de estafette, helaas moest er door een foute wissel worden overgelopen en kregen ze 50 punten aftrek. Dat maakten ze ruimschoots goed door deze keer super snel te lopen en mooie wissels te laten zien. Bij het hoogspringen liet Jelle van Miltenburg zien nog in een stabiele vorm te steken, maar kwam niet hoger dan 1.40m. Ook op de 1000m liep hij een goede race. Koen Roskamp zorgde voor goede resultaten, bij kogel stootte hij over de 8m. Met verspringen bleef hij net onder de 4m, speerwerpen was over de 20m. Thijs van Miltenburg wierp ook weer over 20 meter met speer en liep op de 80m horden een geweldig PR. Wessel Terpstra beleefde ook een top dag met discus over de 18 meter en een nieuw PR op de 1000m. Bas Ostendorp ging dit keer zonder valpartij over de 80 horden en liep een mooie tijd, helaas geen PR op discus. Voor Isaac Saad wel PR’s  op de 80m sprint en op kogel. Mooie prestaties op een mooie dag voor de D junioren en nu nog voorbereiden op de 3e competitie op 22 juni in Lelystad.

B junioren
Zondag waren de B junioren aan de beurt zij moesten wat verder van huis en werden in Groottebroek verwacht voor hun 2e en laatste competitie. De jongens waren maar met zijn drieën en deden daardoor niet mee voor de punten. Ze kozen daarom zelf hun favoriete onderdelen. Zo koos Pieter Heij voor speerwerpen, waar hij rond de 36 meter mee wierp. Pieter liep net geen PR op de 400m. Ook Thijs Buwalda ging voor zijn favoriete onderdelen en stootte zijn kogel over de 10 meter, bij hoogspringen haalde hij 1.65m . Op de 100m liep hij 12,4. Thijs Roskamp was snel op de 100m, hij liep dat in 14,3 sec. Bij het speerwerpen haalde hij een afstand over de 20m, bij discus ging hij over de 21 meter.

De meisjes hadden wel een team, wel aangevuld met een aantal C junioren, dus wel jong team aan de start.  De estafette liep niet zoals gepland en de meiden eindigde in een tijd van exact 1 minuut waar ze naar omstandigheden redelijk tevreden mee waren.

Ina van Woersem liep een PR op de 100m horden met 17,7 en op hoog sprong ze 1.50. Op de 800m liep ze een tijd van 2.36. Rohmana Koops liep een PR op de 100m horden in 19.8. Met speerwerpen geen PR, wel over de 23 meter. Annabel Boonman wierp met discus weer over de 26 meter en behaalde zo weer een clubrecord. Op de 100m sprint eindigde ze in 14.2 en met ver sprong ze 4,53m. Op de 400m was het Juliette de Klerk die als eerste in haar serie eindigde in 1.06 . Suzanne Vink liep haar 400m ook goed en haalde een PR op hoog met 1,30. Sophie de Graaf liep op haar eerste wedstrijd de 100m in 16.8 sec ,Tamara Went die discus (13,2m) en kogel (5,91m) deed kon geen PR behalen. Sterre Weaver haalde bij het verspringen net de 3 meter niet, wel een PR met speer met 11,92m.

De meiden eindigden overall op de 35e plek van de 80 teams die landelijk meedoen. Een mooie prestatie voor dit jonge team.