Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Andre van de Vuurst verbaast in Rotterdam

De 29e marathon van Rotterdam werd gelopen onder uitstekende weersomstandigheden. Nauwelijks wind en een heerlijke temperatuur van 10 graden beloofde snelle tijden. En dat dit waarheid werd bleek wel uit de tijd van de winnaar: 2 uur 4 minuten en 26 seconden. De één na snelste marathontijd ooit gelopen!! Ook Andre van de Vuurst, die namens de BAV de spits afbeet bij deze voorjaarsmarathon, kon optimaal profiteren van het geweldige weer. Van de Vuurst had de pech niet zo vooraan te kunnen starten, waardoor de eerste 5 km aan de trage kant was ( 22.54). Daarna kon deze sympathieke atleet snel zijn ideale snelheid vinden. De volgende series van 5 liep hij steeds ruim onder de 22 minuten. Tot 36 km was er dan ook weinig aan de hand. Ontspannen lopend en ook nog wat genietend van het enthousiaste publiek vloog de tijd om. Toch nog onverwacht kwam ineens de man met de hamer om de hoek kijken. De spieren in de benen begonnen serieus te protesteren en ook de energie vloeide langzaam weg. Het enthousiaste publiek op de Coolsingel gaf hem de kracht om de laatste 500 meter toch nog iets aan te zetten. Maar met een verbetering van zijn oude marathontijd met maar liefst 15 minuten kwam hij moe maar vooral blij en terecht zeer trots binnen in 3 uur 10 minuten en 28 seconden. Een geweldig persoonlijk record. Volgende week lopen Ronald Pothuizen en Sacco van Wessel hun marathon in Utrecht. Zouden zij de tijd van Van der Vuurst nog kunnen verbeteren? Het wordt in ieder geval heel spannend!!