Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Goede prestaties BAV pupillen tijdens regiofinale

Afgelopen zaterdag 15 september was de BAV met 14 pupillen aanwezig bij de regiofinale. Er werden veel PR’s aangescherpt, twee clubrecords verbeterd en de jongens A2 haalden de tweede plaats.

D pupillen
Jesse van de Beek deed als enige D pupil van de BAV mee aan de meerkamp finale. Jesse  heeft tijdens zijn eerste finale fantastisch gepresteerd. Hij wist weer twee PR’s te verbeteren bij het verspringen en balwerpen. Bij de 40m sprint miste hij op 3 honderste zijn derde PR.

Mich Sweep had zich weten te plaatsen voor de 600 meter. Mich vertrok als een raket zo snel. Na 200 meter viel hij zelfs en wist toch weer direct op te krabbelen. Zijn positie vooraan in het veld hield hij tot 300 meter vol en moest toen toch wat vaart minderen. Aan het einde van de race kon Mich toch terugkijken op een hele mooie race.

C pupillen
Chimène Koller liep een hele stoere race op de 600 meter. Met een hele constante race wist ze zich goed te handhaven bij de andere snelle meiden om er vervolgens aan het eind nog een hele knappe eindsprint uit te halen.  Ze verbeterde haar PR met maar liefst 10 seconden.

Bij de jongens had een compleet team zich geplaatst voor de meerkampfinale. Zoals bij iedere wedstrijd mochten de jongens de spits afbijten met de estafette.

Tijmen Hoogendoorn, Jort Mol Lous, Jan Vriesman en Mats Roskamp liepen een goede estafette in een zeer scherpe tijd(clubrecord). Samen met Dinand te Pas begonnen de jongens daarna aan het verspringen. Gevolgd door de 40m sprint en het balwerpen, er sneuvelden weer diverse PR’s.

Jan Vriesman had zich heel knap geplaatst voor de 600 meter. Helaas verliep de race niet helemaal zoals Jan had gehoopt. Er waren veel snelle tegenstanders en onderweg kreeg Jan ook nog wat lichamelijke klachten. Gelukkig heeft hij ondanks deze tegenslag zijn race prima weten af te ronden.

Meisjes B pupillen
Maaike Kannegieter deed mee aan de meerkamp en het eerste onderdeel was verspringen. Je kon zien dat ze er veel zin in had want deze dame sprong maar liefst 3.30m een verbetering van haar PR met 28 cm. Ook bij het kogelstoten en de sprint mooie resultaten. Het leverde Maaike een elfde plaats op in de meerkamp. 

A2 pupillen
De jongens (Thijs van Miltenburg, Jelle van Miltenburg, Koen Roskamp, Wessel Terpstra en Bas Ostendorf) hadden zich als team geplaatst voor de finale. Er werd gestart met een snelle estafette, net geen clubrecord. Bij de daarop volgende onderdelen, kogelstoten, verspringen en hoogspringen werd er zeer goed gepresteerd, naast PR’s haalde Jelle een clubrecord van 1,40m bij het hoogspringen. Dat leverde uiteindelijk een knappe 2e plaats op in het ploegenklassement. Voor de lange afstand hadden Thijs en Jelle zich geplaatst, in dit snelle veld wist Jelle met een PR de vijfde plaats te behalen en Thijs werd 11e.

Al met al weer goed prestaties,  nu weer lekker trainen voor de crosswedstrijden en de wintercup op 11 november 2012, 16 december 2012 en 13 januari 2013.