Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Bav junioren sterk genoeg voor podium plaatsen!

Afgelopen weekend waren er maar liefst 10 junioren van de BAV actief op verschillende wedstrijden in Nederland. Zo ging er een groep van 4 junioren naar Amsterdam om deel te nemen aan de nationale D spelen in het Olympisch stadion en waren er 6 C/B junioren aanwezig op de open Gooise meerkamp kampioenschappen in Hilversum.

D spelen olympisch stadion
Op de D spelen op zondag 2 september in het olympisch stadion in Amsterdam was het spannend. Alle D’s uit heel Nederland waren bij elkaar om zich te meten met de beste, zo ook onze atleten. Bij de meisjes D1 was het Laura van Surksum die met de sprint een tijd liep van 9.60. Elise Stijger passeerde in 10.09 de streep. Laura kwam met verspringen tot 3.65 en eindigde op een 24e plek, Elise landde op 2.86 in het zand en eindigde als 37e . Ook Sophie Bleijerveld was aanwezig en hield goed stand op dit niveau. Met hoog sprong ze 1.30, wat een 12e plaats opleverde. Met kogel stootte zij maar liefst 9.13 m wat een prachtige 9e plaats betekende, helaas net geen finale.
Ook Ruben Rigter deed het goed, bij de D2e jaars wierp hij zijn discus tot 27.53 m wat hem op een mooie 10e plaats bracht, maar bij het speerwerpen overtrof hij zichzelf en bijna al zijn concurrenten, Ruben (die als 15e geplaatst was) wierp zijn speer maar liefst 43.59 m ver. Dit leverde hem een 2e plek op het podium op. Een geweldige prestatie op dit NK.

Meerkamp weekend Hilversum
Op zaterdag 1 september begonnen 6 atleten vol goede moed aan hun eerste dag op het meerkamp weekend in Hilversum. Bij de meiden C was het spannend, de 3 BAV meiden waren erg aan elkaar gewaagd en het was constant stuivertje wisselen om de eerste plekken in het klassement. Op de 80m horden geen pr’s, maar op hoog waren ze goed genoeg om de eerste plekken op te eisen met een mooie sprong voor Rohmana Koops over de 1,50m. Bij kogel was het Annabel Boonman die weer eens over de 9 meter ging en Ina van Woersen liep een goede 150m.

Bij de jongens C een nieuwkomer op de meerkamp, Thijs Roskamp deed mee aan zijn eerste meerkamp en deed dan ook onderdelen waar hij nog maar kort op had getraind. Toch haalde hij direct een paar pr’s op de eerste dag. Voor Pieter Heij was het ook al even geleden om alle meerkamp onderdelen te doen, toch kon ook hij de eerste dag goed mee komen met een paar mooie pr’s.

Voor B junior Bas van der Vuurst was het ook zijn eerste meerkamp. Hij kwam op de eerste dag direct in contact met zijn zwaarste en moeilijkste onderdelen waaronder polstokhoog dat hij nog niet heeft kunnen oefenen. Toch probeerde hij stoer en vol goede moed dit onderdeel mee te doen maar moest het na 3 mislukte pogingen met nul punten doen.

Zondag 2 september begonnen ze met een goed gevoel aan dag 2 na eerst een klein feestje te hebben gevierd, want het was Rohmana’s verjaardag. Bij het verspringen haalde Annabel Boonman van 4.70m. Bij het speerwerpen ging Ina van Woersem ruim over de 20m. Bij het laatste onderdeel was het spannend alles lag dicht op elkaar en dit onderdeel kon nog enige verschuivingen in het klassement veroorzaken. Annabel moest haar eerste positie zien te behouden, maar wist dat Ina die vlak achter haar stond sneller zou zijn op de 600m . Voor Rohmana was het ook belangrijk om haar positie te behouden, die ondanks flinke rugpijn een goede race wilde lopen.

Na een geweldig spannende race wist Ina als eerste te finishen, maar kon Annabel in het klassement toch niet voorbij en zij werd 2e. Rohmana eindigde op de 7e plek.

De jongens C en B gingen een zware dag tegemoet met veel onderdelen. Voor allen gold dat de horden een flinke uitdaging zou worden. De heren konden zich goed staande houden, Thijs die vooral op discus goed mee kon komen en met hoog zijn pr kon evenaren deed weer goede zaken. Met speer was het Pieter die voorin mee deed, Bas wist met discus eerste te worden en hoopte met hoog en 1500 meter de laatste plaats in te ruilen voor 1 of 2 posities hoger. Na een geweldige inspanning op hoog (1.65) en 1e op de 1500m lukte hem dat ook. Ook Pieter kon door een mooie race die hij met een pr afsloot op de 1000m twee posities in het klassement omhoog schuiven.

Zowel in Hilversum als in Amsterdam geweldige prestaties voor deze atleten. Die ondanks, of misschien dankzij, de soms alternatieve, niet optimale trainingen en faciliteiten die er op dit moment zijn (in afwachting van de splinternieuwe kunststof accommodatie) eigenlijk bovennatuurlijke prestaties geleverd hebben. Daar kun je als trainer alleen maar heel trots op zijn.