Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Debuut op Zeeuwse bodem, Kustloop

Afgelopen zaterdag 1 september vond in Vrouwenpolder , dat is in Zeeland, de 6e halve marathon plaats, de Kustloop.

Een schitterend evenement in deze omgeving.  Ze zeggen dat dit ‘Walchers mooiste‘ is. De start is traditioneel om 12:00 uur waarbij een stuk of 600 lopers voor zijn of haar 21 km aan de bak moeten. 

Het eerste  deel  van de route gaat over dijkjes, een stukje strand met gelukkig houten vlonders richting de Veerse Dam.  Op deze Dam kun je je lekker warmdraaien en heb je een schitterend uitzicht over de Noordzee.  De 1e wandelaars, die vertrokken een uur eerder, en de kopgroep van de wedstrijd kun je dan heel mooi op het strand zien.

Na zo’n 6 km buig je naar links af en is het de bedoeling om bijna 9 km lang van het Noordzeestrand te gaan genieten. Er werd hoog water voorspeld, dat viel achteraf reuze mee, maar het strand leek af en toe wel pap !  Heel zwaar om in je ritme te komen en het goede pad of wiel te kiezen  want er stond ook nog een aardig tegenwindje. Een groepje opzoeken is dan wel het slimste. En uiteraard wat kopwerk doen.  Hier weet je meteen of die Soesterduinen nog een keertje bezocht moeten worden.

Rond km 15 zit het strand erop en krijg je nog een stuk mul zand en een duinovergang voor de kiezen om uiteindelijk weer op het asfalt te komen. Wat loopt dit dan lekker. Nu is het even bijkomen en herstellen voor de laatste 6 km. Niet al te moeilijk maar een kwelling als je op het strand te diep bent gegaan.

Anke Schotman werd tijdens een onderonsje in Zeeland op het laatst nog ingeschreven en maakte afgelopen zaterdag haar debuut in het Zeeuwse.
Van te voren behoorlijk zenuwachtig, want dit is geen “gewone” halve marathon. Met de km’s van de marathon Rotterdam nog in de benen finishte ze in een mooie tijd van 2:18. Knappe prestatie ! 

Oh ja , Paul van der Wal en Jeroen Hooijer deden ook mee en eindigden in respectievelijk 1: 45 en 1: 46.  In voorbereiding op die hele mooie ! Met beide condities zit het wel goed, allebei nog nooit zo snel gelopen. Trouwens , Baarnaar Neals Strik won deze wedstrijd  in een tijd van 1:15 !
Hier kunnen wij alleen maar van dromen.

Wat maakt deze halve ook nog zo leuk ?  Het parkeren vlak voor de deur, de goede  organisatie, de kleinschaligheid, de horeca in overvloed.
En uiteraard wederom het zonnige weer.
Volgend jaar weer ? Geen discussie mogelijk.