Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Van Bank tot Bankloop

11e Van Bank tot Bankloop onder tropische omstandigheden.

Op zaterdag 30 juni 2012 werd de 11e editie Van Bank tot Bankloop in Heerde (Veluwe) georganiseerd door AV De Gemzen.
Jaarlijks staat de Heerdense Atletiek Vereniging garant voor een perfecte organisatie. Als gevolg van wat bestratingwerkzaamheden in het centrum van het gezellige plaatsje Heerde, waren start en finish 1-malig verlegd.
Een 3-tal Baarnse atleten had zich voorgenomen om deze goed bezochte loop maar weer eens te bezoeken. BAV-atleten zijn hier meestal trouwe bezoekers en komen jaarlijks om hun energie af te blazen, voordat de vakantie periode begint.
Rob Pit, Henny Bosselaar en John de Vries waren rond 17:30 uur enthousiast vanuit Baarn in de auto gestapt om tijdig aan de start (19:15 uur) te kunnen verschijnen. Bij het zien van de temperatuurmeter in de auto van Henny Bosselaar, vroegen zij zich onderweg toch wel af of het eigenlijk wel zo leuk zou worden, als zij zich hadden gedacht. De meter stond namelijk op 25 graden Celsius. Niet een ideale temperatuur om even een ontspannen wedstrijdje van 15 km te lopen. Zij namen zich dan ook voor om het vooral maar rustig aan te doen, veel te drinken en van de omgeving te genieten.
Het parcours liep uitsluitend over verharde wegen, die (grotendeels) geasfalteerde waren, met een aantal pittige klimmetjes. In het bekende en prachtige bosgebied De Dellen kwam men in de omgeving van de eveneens bekende Schaapskooi. Door de boom- en schaduwrijke omgeving viel hen de hitte hier uiteindelijk mee. Zij waren achteraf in ieder geval toch blij aan deze mooi loop te hebben meegedaan en bleken ook nog eens de enige Baarnse atleten, die hadden meegelopen.
Zoals gebruikelijk zou Rob Pit het rustig aan doen, maar kennelijk ging het hem toch gemakkkelijk af. Met een snelheid van ruim 13 km/uur, onder deze omstandigheden, kun je, voor een loper, in de categorie Masters 60+, nu niet direct spreken van een rustig wedstrijdje. Een prima prestatie derhalve, met een 43e plaats in categorie Mannen Recreanten (totaal 262 gefinishte deelnemers).

Uitslagen

Naam Tijd Afstand Min/km Snelheid
Rob Pit 1:08:56 15.00 04:35 13.06 km/uur
Henny Bosselaar 1:23:45 15.00 05:35 10.75 km/uur
John de Vries 1:37:09 15.00 06:28 9.26 km/uur
Bron: Van Bank tot Bankloop