Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen maken kans op finale plaats

Zaterdag 16 juni was de derde en laatste competitiedag bij Clytoneus in Woerden. Met 70 PR’s, 19 PR Challenge medailles en een clubrecord was het weer een succesvolle dag. Een aantal ploegen maakt kans op een finale plaats, dat is over twee weken bekend.

D pupillen
We werden dit keer vertegenwoordigd door 4 jongens en een meisje. Ellemijn Versteeg deed voor de eerste keer mee. De jongens en meisjes doen hun onderdelen gezamenlijk. Thijs Brouwer, Merijn Groot, Sam Vroomman en Jesse van de Beek doen niet veel onder voor elkaar. Met balwerpen allemaal PR’s.

C pupillen
Bij de meisjes deden Josephine Vermeij en Chimène Koller mee. Chimène haalde bij balwerpen, verspringen en de sprint een PR. Josephine haalde bij het verspringen en balwerpen een PR. Al met al allemaal goede prestaties. Bij de jongens waren Jort Mol Lous,Dion van Doorm, Rens van Rhijn, Mats Roskamp, Dinand te Pas, Jan Vriesman, Mick van de Wouden, Tijmen Hoogendoorn en Jelmer Pastoor van de partij. Jelmer, Dinand, Mick en Rens liepen voor de eerste keer de estafette in deze formatie. Het eerste team (Jan, Tijmen, Jort en Mats) liepen ditmaal onder de 30 sec.(29,99). Bij het verspringen sprong Jan 3,60m, dat is een PR en clubrecord, de andere jongens zaten op hun PR of er net overheen. De jongens liepen allemaal goede tijden bij de 40m sprint. Rens en Dion deden voor de eerste keer mee, ze hadden het erg naar hun zin. Dion vond het toch ook wel spannend. Bij het balwerpen windje mee, dat moet PR’s opleveren. Inderdaad Jelmer wierp bijna 4 meter verder dan zijn PR.

B pupillen
Helaas was er voor deze wedstrijd geen estafette ploeg compleet dus begonnen Luuk Versteeg, Boris van de Beek en Bauke Taylor met het onderdeel hoogspringen. Voor Luuk was dit zijn eerste competitie wedstrijd. De jongens voerden dit onderdeel mooi uit en Boris kwam over een hoogte van 1.05m Bauke met een mooie sprong over de 1.00 m en Luuk behaalde de 0.85m Op de 40m sprint was het Luuk die met een hele snelle tijd van 7.58 sec over de finish kwam. Als laatste onderdeel stond balwerpen op het programma en hier was het Bauke die een verre worp had van 23.67m. Voor deze jongens was het een prachtige competitie dag met veel behaalde PR’s.

Bij de meiden wel een estafetteploeg, bestaande uit Rosa Bos, Maaike Kannegieter, Beyza Kazmiroglu en Nadia de Keijzer. De wissels verliepen zo goed dat dit resulteerde in een tweede plaats. Bij het balwerpen kwam Maaike met een hele verre worp over de 20m, ook Beyza overtrof zichzelf en wierp over de 12m. Op de 40m sprint was het Nadia die vooruit stoof en als eerste over de finishlijn kwam met een tijd van 7.07 sec. Tijdens de trainingen was er veel geoefend op hoogspringen. Het resultaat van deze voorbereiding mocht er zijn. Rosa en Maaike behaalde een hoogte van 1.00m. Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgedeeld aan de beste individuele meerkamper van de competitie. Het was voor Maaike een verassing want zij behaalde een mooie 3de plaats.

A1 pupillen
De jongens begonnen met de estafette. Het team startte in een andere opstelling, daar Floran v/d Groot thuis bleef met een gebroken arm. Marijn van Maanen nam zijn plaats in. De start ging goed maar bij de 2e wissel werd Thom van de Wouden gehinderd door een ander team. Na protest mochten ze de estafette overlopen en zette ze een tijd neer van 44,82 sec. Bij het verspringen werd de ene na de andere PR verbroken, hier was dan ook veel op getraind. Florian van der Burg verbeterde zijn PR met 34 cm, Thom met 36 cm, Lucas Beckeringh met 11 cm, Max van der Meer met 5 cm , Sjoerd van ‘t Slot met 14 cm. Jarno Krikken en Marijn van Maanen lukte het helaas niet om hun PR te verbeteren. Het laatste onderdeel van deze dag was de 60m sprint. De jongens wisten hun PR’s op dit onderdeel te verbeteren. Sommige deden dit met 2 tot 6 honderdste andere met 4 tiende.

De A1 pupillen meisjes, stonden na 2 wedstrijden op de zesde plaats. Om naar de finale te mogen, moeten ze bij de eerste zes zitten. Het blijft dus spannend.
Bij de estafette werden Catharina van Lange, Famke Bles, Emma v.d Beek en Lotte Bleijerveld 2de in een keurige 40.51 sec. Toch weer 0.23 sec van onze tijd af. Amber Pieterse die goed in vorm was liep bij de 60m sprint een aantal tiende van haar oude PR af. Ook Sabien Hilhorst liep een PR. Daarna het onderdeel kogelstoten, Sabien Hilhorst die voor de tweede keer aan een wedstrijd mee deed stootte de kogel 1.17m verder dan de vorige keer. Ook Amber verbrak haar PR met 83cm. Lotte stootte de kogel 25cm verder dan haar PR en kwam op 5.71m! Ook op verspringen was veel getraind. Dit was dan ook aan de uitslagen te zien. Alle meisjes verbroken hun PR. Famke Bles sprong 32 cm verder dan haar PR. Ook Danielle Veendrick wist haar PR met 26 cm te verbreken en kwam tot een afstand van 2.98m, ze nadert de 3m. Catharina van Lange, Emma v.d Beek en Lotte Bleijerveld verbeterden alle 3 hun PR met meer dan 15cm. Amber die al 2 PR's had, sprong ook met verspringen weer een nieuw PR!

A2 pupillen
De jongens begonnen met de estafette en ze gingen snel van start, helaas was er een uitglijder bij de eerste wissel. De jongens herstelden zich goed en wisten een derde plaats te bemachtigen. Daarna het combi team van de 3 meiden aan gevuld met Wessel Terpstra. Deze 4 liepen een gesmeerde estafette en een mooie tijd. Bij het verspringen van de meiden ging het goed, bijna allemaal sprongen ze naar een nieuw PR. Bij de sprint ook snelle tijden en PR’s. Isabel van de Broek liep weer onder de 10 sec en ook Winnie de Groot was weer snel. Bij het balwerpen wierp Julie Heij ook een PR met bijna 18 meter. De jongens hadden ook een topdag met verspringen, Xander Westerveld en Pieter Brandsen sprongen een PR. Koen Roskamp ging hier voor het eerst over de 4 meter grens met 4,25. Bij het sprinten ook PR’s voor Wessel Terpstra en liep Bas Ostendorf voor het eerst onder de 10 sec. Bij het balwerpen piekten de jongens, ook Jelle en Thijs van Miltenburg wierpen beide rond de 25 meter.

Al met al een zeer geslaagde dag voor alle pupillen. Over twee weken is bekend welke ploegen door mogen naar de finale.