Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen doen het weer goed op 2e competitiewedstrijd

Afgelopen zaterdag 12 mei was de 2e competitiewedstrijd voor de BAV pupillen. Deze keer op de mooie baan van Pijnenburg in Soest. Het eindresultaat was maar liefst 54 PR’s.

D pupillen
Mich Sweep, Thijs Brouwer, Jesse van de Beek en Sam Vrooman waren de jongsten van alle BAV pupillen. Merijn Groot kan helaas door een voetblessure niet meedoen, maar was wel aanwezig als steun voor z’n maatjes. Voor Mich en Sam was het de eerste competitiewedstrijd. Beiden haalden dus een eerste resultaat, zodat ze de volgende keer kunnen proberen de eerste PR’s te verbeteren. Bij het balwerpen verraste Mich iedereen met een worp van maar liefst 16,11m (1e). Voor Sam was het starten vanuit de startblokken in het begin even wennen, maar hij liet zich niet van de wijs brengen en wist uit eindelijk met een goede start 8,93 te halen. Thijs en Jesse hadden de eerste wedstrijd al mee gedaan, ondanks dappere pogingen wist alleen Jesse een PR te verbeteren bij de 600m, bij de andere onderdelen zaten ze wel in de buurt van de eigen PR’s.

C pupillen
Bij de meisjes stond Chimène Koller aan de start, Josephine Vermeij was helaas ziek. Voor Chimène was het haar eerste wedstrijd, zij houdt van hardlopen en presteerde daarom op de sprint en 600m (2e) erg goed. Balwerpen ging ook goed, maar het verspringen was nog best lastig.

Bij de jongens stonden Jort Mol Lous, Dinand te Pas, Jan Vriesman, Mick van der Wouden, Tijmen Hoogendoorn en Jelmer Pastoor aan de start. Jelmer, Tijmen, Dinand en Jan liepen de estafette, deze ging zeker niet vlekkeloos, maar het was dan ook hun eerste keer in deze formatie. Jort was namelijk niet lekker geworden in de auto en liet de estafette aan zich voorbij gaan.

Daarna het verspringen, voor de meeste een leuk/favoriet onderdeel. Jort sprong zelfs 3,12m, dat is voor hem een PR. De andere jongens zaten op hun PR of er net overheen. Bij de 40m sprint liepen Dinand en Mick een PR. Bij het balwerpen wierp Jan ruim 24m, samen met Mick een PR. Dan de 600 meter, anderhalf rondje. De jongens liepen met z’n allen in een serie, dat leverde PR’s op voor Jelmer, Jort en Dinand.

B pupillen
Als eerste werd de 4 x 40m estafette gelopen in een tijd van 31,31 sec. door de jongens Chris Koenen, Bauke Taylor, Yves van der Meer en Boris v.d. Beek. Het tweede onderdeel was verspringen, Boris en Bauke sprongen een afstand van 2,78 en 2,76 m. Boris was de snelste op de 40m sprint in 7,73 sec. en Chris ging zo snel dat hij bijna struikelde over zijn eigen benen maar gelukkig toch nog weer snel door kon gaan. Bij het balwerpen behaalde Boris een prachtige afstand van 22,47m en Chris 17,75m. Het laatste onderdeel was de 1000m als 9e eindigde Boris, Yves als 13e, Bauke 15e en Chris 18e.

Voor de meisjes stonden de dames Nadia de Keijzer, Maaike Kannegieter, Rosa Bos en Beyza Kazmiroghe aan de start. Dat betekende dat ze mee konden doen met de estafette. Dit ging voor de eerste keer best goed (30,96). Voor de meerkamp begonnen ze met balwerpen, ze waren alle vier erg scherp en dit resulteerde in een paar foute pogingen. Toch waren er paar goede resultaten Maaike met een afstand van 17,11m, Rosa met 11,06, Nadia met 12,07 en Beyza met 11,35. Daarna naar 40m sprint. Er stond een stevige wind en ondanks dat toch mooie resultaten. Het laatste onderdeel was verspringen. Hier ook weer goede resultaten. Maaike 3,0m, Nadia 3,11m, Beyza 2,11m en Rosa 3,18m.

Met drie atleten bij de beste acht, een geslaagde meerkamp. Na deze vermoeide meerkamp stond er ook nog een 1000 meter op het programma. Ook hier weer mooi resultaten.

A1 pupillen
Zoals bij elke competitiewedstrijd begonnen de meisjes nu ook met de estafette. Het kan alleen maar een goede tijd worden als alles goed gaat. Het team bestond deze wedstrijd uit: Catharina van Lange, Famke Bles, Emma van de Beek en Lotte Bleijerveld. Helaas ging er één wissel niet goed, maar kregen ze een tweede kans. Bij het overlopen ging het goed. Alle wissels klopten en meisjes wisten over een afstand van 4x60m een keurige 40,74 sec neer te zetten.

Daarna kon de meerkamp beginnen en werd het team aangevuld met Sabien Hilhorst, Danielle Veendrick en Amber Pieterse. Deze keer als technische onderdelen hoogspringen en kogelstoten, twee lastige onderdelen.

Bij het hoogspringen wisten Famke en Amber over de 0,85 m te springen. Dit leverde voor Amber een nieuw PR op. Ook Emma wist haar PR te verbreken en haalde de 0,95 m. Sabien die voor het eerst meedeed aan een wedstrijd en maar één keer getraind had op dit onderdeel, wist de 1 meter te halen. Een hele knappe prestatie! Danielle Veendrick (zij vind dit een leuk onderdeel), sprong over de 1,05 meter en werd daarmee gedeeld 3de bij dit onderdeel Na het hoogspringen mochten de meisjes gelijk door naar het sprinten. Ze liepen allemaal rond hun PR, maar wisten ze helaas net niet te verbeteren. Kogelstoten, dat lastige en zware onderdeel. Catharina kan dit ontzettend goed, ze werd 3de van alle meisjes op dit onderdeel. Amber wist haar PR te verbreken en kwam over de 4m een mijlpaal!

Als laatste de 1000m. Een grote groep meisjes gingen van start. Emma verbeterde haar PR met 6 seconde en Famke wist met haar eindsprint nog twee atletes in te halen.

Bij de jongens mochten er zelfs twee estafette teams meedoen: team 1 bestaande uit: Florian van der Burg, Lucas Beckeringh, Thom van der Wouden en Floran Groot liep de 4x 60 m in een mooie tijd van 41,65. Team 2 bestaande uit: Remco Martens, Jarno Krikken, Max van der Meer en Sjoerd van ‘t Slot finishte daar vlak achter in een tijd van 45,18.

Bij het volgende onderdeel Kogelstoten hadden een aantal jongens een goede dag. Marijn zelfs een hele goede, hij stootte ver boven zijn PR naar 5,59. Sjoerd stootte de kogel nog een stukje verder 5,83. Max kwam helaas 1 centimeter te kort om zijn PR te verbeteren De twee niet allergrootste van het team Max en Remco hadden een superdag bij het hoogspringen. Na veel trainen en oefenen lukte het eindelijk om hun PR’s te verbeteren tot 85 cm en 95 cm. Marijn bleek na het kogelstoten ook zijn PR aan te willen scherpen bij het hoogspringen wat ook na een aantal pogingen lukte met 95 cm.

Laatste onderdeel de 1000m deze ook goed gelopen waarbij er weer PR’s werden verbeterd.

A2 pupillen
Veel spanning bij de estafette, bij de meisjes een combiteam, de drie meiden (Isabel van den Broek, Winnie de Groot en Julie Heij) waren aangevuld met Wessel Terpstra. Ze liepen een mooie snelle race. Ook bij het jongens team (Bas Ostendorf, Jelle van Miltenburg, Thijs van Miltenburg en Xander Westerveld), verliepen de wissels goed en snel. Bij het kogelstoten was het Thijs die het verst kwam met een worp van 6,83m. Ook Wessel had een mooie stoot en kwam op 6,78 uit. Bij de sprint liet Jelle zien dat hij steeds sneller word en finishte in 9,4. Bij het verspringen lieten Bas en Xander zien dat ze flink hadden getraind, beiden sprongen een PR.

Bij de meiden was het Isabel die met verspringen zich weer knap verbeterde ze landde op 3,37m in het zand. Bij het kogelstoten was het Winnie de Groot die zich het beste verbeterde, ze stootte 5,84 ver. Julie liet zien dan ze na een lange blessureperiode er weer was, op de sprint toonde ze vormbehoud door op 10,51 te finishen. Op de 1000m waren er veel PR’s, Jelle liep zijn 1000m nu in 3,31 en zowel Winnie als Isabel snoepten beide enkele seconde van hun oude tijd af.

De komende periode nog even de puntjes op de i zetten voor de derde en laatste competitiewedstrijd op 16 juni. Download hier de uitslag van de BAV pupillen.