Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Goede start eerste competitie voor de BAV junioren

Zaterdag 21 april was het zover de 1e competitie wedstrijd voor de junioren C en D bij AV Zuidwal in Huizen. Er deden maar liefst 21 junioren van de BAV mee. Ze hadden goed getraind en stonden met een gezonde spanning aan de start.

Als eerst de estafettes, het team van de meisje D liep deze voor het eerst, maar dit was niet te zien. Ze konden goed meekomen in het veld. Ook de meisjes C stonden gespannen aan de start van hun estafette, helaas raakten de meiden het stokje kwijt tijdens een wissel, toch konden ze hem goed uitlopen. De Jongens C gingen ook met een prima tijd van start, met Che van de Lee en Niels Koelink (D1) als laatste loper.

Wissel tussen Jochem Portman en Niels Koelink

Verder bracht deze dag vele hoogte punten. Bij de meisjes D was het Sophie Bleijerveld die een topdag beleefde. Zo haalde Sophie bij het hoogspringen 1.35m en de 60m horden die ze voor het eerst meedeed ging ook super. Bij de jongens C was er een uitschieter voor Jochem Portman die met kogel 1e werd en Ruben Rigter (eigenlijk een D) werd toch 1e met discus. Bij de meiden C waren er ook een paar goede prestaties, Maja van Gisbergen werd 1e met de discus en Ina van Woersem werd 1e met hoogspringen. Ina sprong maar liefst 1.60m en pakte daarmee ook het clubrecord.

In het ploegenklassement eindigde de ploeg van de meiden D op een 11e plek , de jongens C werden 5e en de meiden C 1e. Goede prestaties voor deze gemotiveerde BAV atleten. Nu hard trainen voor de 2e competitie wedstrijd in Haarlem op 26 mei.