Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen verbreken 70 PR’s tijdens eerste competitiewedstrijd in Nieuwegein

Afgelopen zaterdag 14 april was de eerste van drie competitiewedstrijden voor de BAV pupillen.  Tijdens een zonnige maar winderige en frisse wedstrijd werd er zeer goed gepresteerd door de pupillen. Er werden 70 PR’s verbroken. Maar liefst twaalf atleten krijgen al een bronzen PR Challenge medaille aangezien ze minstens drie PR’s hebben verbroken.

D pupillen
De BAV was met drie jongens vertegenwoordigd. Jesse van de Beek, Thijs Brouwer en Merijn Groot hadden er veel zin in,  het was hun eerste wedstrijd, ze waren dan ook best zenuwachtig. Ze begonnen met balwerpen, ze gooiden allemaal 10 meter. Dan na een klein uurtje door naar het verspringen, ook daar weer goede resultaten. Daarna de 40 meter sprint, hoe zat dat ook alweer met zo’n startblok. Na korte uitleg kwam alles weer boven en werden er goede tijden gelopen. Als laatste onderdeel de 600 meter, dat was best een heel eind, anderhalf rondje.

C pupillen
Bij meisjes deed alleen Josephine Vermeij mee. Zij wist tijdens haar eerste competitiewedstrijd de BAV eer in haar uppie goed te verdedigen. Ze haalde mooie prestaties bij het balwerpen, verspringen de 40 meter sprint en die lange, lange 600 meter.
Bij de jongens kwamen Jort Mol Lous, Dinand te Pas, Mats Roskamp, Jan Vriesman, Mick van de Wouden, Tijmen Hoogendoorn en Jelmer Pastoor aan de start.
Mats, Tijmen, Jort en Jan liepen de estafette, deze ging zeker niet vlekkeloos, maar het was dan ook hun eerste keer. Daar gaan we dus zeker nog op trainen, die twee seconden moeten eraf, dan hebben ze het clubrecord.
Hierna gingen alle jongens verder met het verspringen, voor de meeste een leuk/favoriet onderdeel. Jan sprong zelfs 3,30 meter, de andere jongens zaten op hun PR of er net overheen. Daarna de  40 meter sprint . Ook deze heren hadden wat moeite met het afstellen van de startblokken. Bij het balwerpen sneuvelde menig PR. Dan die lastige 600 meter, iedereen heeft zijn anderhalf rondje goed vol gehouden met prima resultaten. De jongens staan met vier atleten in het meerkampklassement bij de eerste 7.

B pupillen
De wedstrijddag begon voor Boris van de Beek en Yves van der Meer met verspringen. Tijdens de trainingen is hierop veel geoefend en met resultaat. Beide jongens haalde op dit onderdeel een PR. Bij de 40 meter sprint zaten Yves en Boris dicht bij elkaar met ook weer voor beiden een dik PR.

De jongens kregen deze competitiewedstrijd voor het eerst te maken met kogelstoten, er werden goede resultaten behaald, zowel Boris als Yves stootte met de 2kg kogel over de 4 meter.

De lange afstand over 1000 m kwam als laatste onderdeel aanbod. Hierbij liep Boris de eerste 200m op kop maar de start was iets te snel. Toch konden Yves en Boris een aardig tempo erin houden om met een mooi resultaat over de finish te komen.

Bij de meisjes deden Nadia de Keijzer en Beyza Kazmiroglu mee namens de BAV. Het was voor  Beyza haar eerste outdoor wedstrijd en heeft dit bijzonder goed gedaan!

Ze begonnen met de 40 meter sprint, dit was voor Nadia gelijk een goed begin met een PR, ze verbeterde haar record met 1.03 seconden. Daarna gingen ze door naar het kogelstoten. Hierbij scoorde Beyza gelijk een afstand van 2.99 meter. Nadia slaagde erin na twee afgekeurde worpen toch een afstand van 3.18 meter te gooien. Daarna vervolgde de weg naar verspringen, ook hier had Nadia een PR. Na veel passen en meten was de aanloop in de derde poging toch voor elkaar van Beyza en kwam ze tot een afstand van 2,38 meter. Dit alles resulteerde in een derde plek voor Nadia en een twintigste plek voor Beyza in het meerkamp klassement.

De 1000 meter verliep ook goed, met de tijden 4:34,22 voor Nadia en 5:43.32 voor Beyza.

A1 pupillen
Bij de jongens A1 begon de dag met de estafette die gelopen werd door Marijn van Maanen, Lucas Beckeringh, Thom van der Wouden en Floran Groot. Ze eindigden keurig in de middenmoot.

Het 2e onderdeel was het balwerpen waarbij er door alle jongens goed gegooid werd en er zes PR’s sneuvelden. O.a. bij Jarno Krikken en Remco Martens ging het PR eraan en Floran verbeterde zijn PR zelfs met 6 meter. Thom gooide 4m.48 verder dan zijn PR.

Dit jaar voor het eerst de 60m sprint. Dus nu was het zaak een tijd neer te zetten, waar ze zich de komende tijd mee kunnen gaan meten. Allemaal eindigden ze in een tijd rond de 11 seconden.

Bij het verspringen ging het ook goed. Max van der Meer verbeterde zijn record met 8 cm en sprong een gat in de lucht, ook Lucas en Floran verbeterden zichzelf. Remco bleef nét 1 cm onder zijn record steken. Tot slot volgde de lange afstand van 1000 m. Marijn en Max haalden 20 seconden van hun PR af en Floran haalde zijn 3e PR van de dag. Een prachtig resultaat met het verbeteren van 12 PR’s.

Bij de meisjes A1 pupillen bestond het estafette team uit: Catharina van Lange, Danielle Veendrick, Emma van de Beek en Lotte Bleijerveld. De vier meisjes zijn goed op elkaar ingespeeld. Ze liepen de 4x60m in 41.30 seconde en werden daarmee eerste!! Het team werd daarna compleet gemaakt met Amber Pieterse en Famke Bles.

Bij het balwerpen deed Emma het ontzettend goed. Ondanks dat het niet haar favoriete onderdeel is, wist ze haar PR met 3.34 meter te verbeteren. Catharina werd zelfs tweede. Ook voor de meisjes dit jaar voor het eerst een 60m sprint, de tijden zijn gezet. Volgende keer zien te verbeteren.

Emma had een hele goede dag, ook bij het verspringen wist ze haar PR te verbeteren. Ze heeft de grens van 3 meter bereikt. Als laatste stond er nog een 1000 meter op het programma. De meisjes keken erg op tegen deze afstand. Toch hoeven ze zich voor hun prestaties niet te schamen! Allemaal zaten ze net boven hun PR of sommige vlak eronder. Amber Pieterse wist haar PR te verbeteren, Famke Bles had net pech, ze eindigde 0,37 seconden boven haar PR.

A2 pupillen
De  a2’s starten met de estafette bij de meisjes een combiteam, waar Pieter Brandsen op het laatste moment moest invallen – en voor het eerst een estafette moest lopen- wat hij geweldig deed .Bij de jongens  begon de estafette veel belovend al na de 2e wissel een fikse voorsprong, helaas moesten ze dat later prijsgeven doordat bij de volgende wissel het stokje viel…. . , maar ondanks dat werden ze toch nog tweede.

Bij het hoogspringen was er een mooie prestatie voor Jelle van Miltenburg die over de 1.35 sprong wat hem een evenaring van het clubrecord opleverde. 

Ook bij het kogelstoten een uitschieter, Koen Roskamp stootte ruim over de 8 meter, Ook de meiden hadden een top dag PR’s voor Isabel van de Broek op hoogspringen en kogelstoten. Ook Julie Heij die alleen voor het werp onderdeel naar Nieuwegein kwam presteerde goed. Aan het einde van de dag waren de lange afstanden aan de beurt. De jongens lieten zien dat ze een goed crossseizoen achter de rug hadden Jelle en Thijs van Miltenburg werden 2e en 3e, Wessel Terpstra en Bas Ostendorf eindigden op een 9e en 10 plek. Bij de meiden liep Winnie de Groot naar een welverdiende 5e plaats en ook Isabel van de Broek kom tevreden zijn met een 15e plaats.

Al met al een geslaagde dag met goede prestaties en veel plezier.  Ouders bedankt voor het assisteren bij het jureren en het aanmoedigen van de pupillen. Op 21 april kan iedereen weer op jacht gaan naar PR’s en medailles tijdens onze eigen PR-avondwedstrijd op sportpark ter Eem.

Kijk op www.bav-baarn.nl voor de volledige uitslag en de foto’s gemaakt door Kirsten van Miltenburg, ook Kirsten weer bedankt voor je mooie foto’s.