Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Bav junioren leveren topprestaties op 1e baanwedstrijd

Afgelopen zaterdag 31 maart ging een grote groep junioren van de BAV naar Huizen om daar aan de eerste baanwedstrijd van het seizoen deel te nemen. Na een lange koude winter, hadden deze atleten weer zin om aan vooral de technische onderdelen te werken. Voor sommige zelfs voor het eerst.

Bij de meiden C waren het Ina van Woersem en Rohmana Koops die al vroeg aan de start stonden voor hun 80m horden. Deze meiden hebben met nog vier atleten van de BAV de afgelopen 5 weken aan de regio training deelgenomen. Dat er speciaal op dit onderdeel getraind is, was dan ook te zien. Ina liep 4 100sten sneller een tijd van 14.05 sec en Rohmana maar liefst 2 seconde sneller in 15.15 sec. Ook Lotte Buwalda deed het goed, zij nam voor het eerst deel in deze categorie en zette haar pr's scherp met de discus op 17.35m en met speer op maar liefst 21.19 meter.

Clubrecord
Maar Annabel Boonman had een topdag, zij wierp een clubrecord op discus. Zij wierp de metalen schijf 26.18 meter ver. De C jongens presteerden ook goed. Thijs Roskamp moest het opnemen tegen flinke concurrenten, maar kon toch zijn eigen pr’s lekker aanscherpen, met speer wierp hij 12.38 meter. Pieter Heij deed het ook goed met speer, hij wierp maar liefst 34.60 meter. Op de 100m sprint was het Thijs Buwalda die als eerste over de streep kwam in een scherpe tijd van 12.5 seconden.

De D meiden hadden er zin in ondanks de fikse kou op het sportveld. Suzanne Vink ging met hoog over de 1.20m, een mooie prestatie en Laura van Surksum had een snelle sprint in 9.59 sec. Bij het speerwerpen, een onderdeel dat voor haar nieuw is, wierp ze deze direct 13.77 meter. Ook Ruben Rigter een D2e jaars had een goede dag, vooral discus ging erg goed zijn verste worp was dan ook 30.55 meter.

B junior Bas van der Vuurst deed ook mee, hij liep een snelle 800m in 2,17.49. Aan het einde van deze toch al geweldige dag liepen een aantal van deze atleten een Zweedse estafette( 400m-300m-200m-100m), in team 1 waren het Bas van der Vuurst, Ina van Woersem, Thijs Buwalda en Annabel Boonman die van de 18 deelnemende teams een 3e tijd neerzetten in 2,25. Team 2 met Dorian Wevers, Ruben Rigter, Pieter Heij en Laura van Surksum werden 6e in 3.00. Met deze prestaties beloofd het een mooi baan seizoen te worden, laat de competitie maar komen! De eerste is op zaterdag 21 april.

Download hier de complete uitslag.