Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen leveren zware strijd tijdens finale crosscompetitie

Zaterdag 10 maart stond de finale van de crosscompetitie op het programma. Een verslag van de trainers:

D en C pupillen
Na een rit van bijna half uur rijden kwamen wij aan in Woerden. Het parcours was extra zwaar door de heuvels en dalen. Als eerste van de pupillen waren het de pupillen D(mini’s). Zij moesten 875 meter lopen over het zware parcours. De jongens, Mich Sweep, Steijn van Miltenburg en Jesse van de Beek waren lekker warm door het inlopen en hadden er veel zin in. Steijn moest helaas ziek naar huis. De andere jongens hebben lekker gelopen en liepen een mooie tijd. Daarna was het de beurt voor de c-pupillen jongens, zij stonden aan de start als team. Het team, Mats Roskamp, Jort Mol Lous, Tijmen Hoogendoorn en Dinand te Pas heeft zich staande gehouden in de zware finale, Ook zij moesten 875 meter rennen. Ze hebben als team een mooie prestatie neer gezet en eindigden als 7de .

B pupil
Nadia de Keijzer was als B pupil geplaatst voor de cross finale.
Tijdens de warming up werd het parcours verkend dat nogal heuvelachtig was. Nadia vond het erg spannend om deze cross te lopen tussen deze finalisten. Ze liep dan dus ook een ontzettend mooie race en toen zij over de finish kwam was goed te zien dat ze alles had gegeven tijdens deze cross finale. In het eindklassement eindigde Nadia op een mooie 26ste plaats.

A1 pupillen
Spannend was het wel! Met z'n vieren deden de meisjes pupillen A1, als team mee aan de finale. Het was een grote groep die startte, in totaal 62 meisjes gingen van start. Vooraf hadden ze het parcours goed verkent. Ze wisten dat het zwaar zou worden. Ze moesten 2 rondjes van 875m, de eerste wat rustig aan en dan de tweede voluit. Lotte Bleijerveld kwam als 1ste BAV meisje over de finish als 22ste. Een hele knappe prestatie! Emma van de Beek kwam als 52ste over de finish. Vlak gevolgd door Famke Bles en Danielle Veendrick.

Ook bij de jongens stond een grote groep van 70 atleten aan de start van de crossfinale in Woerden. De a1 jongens , Floran Groot, Remco Martens, Thom van der Wouden en Lucas Beckeringh hadden zich voor deze finale geplaatst met als reserve Marijn van Maanen. Deze atleten moesten ook 2 rondes afleggen van 875 meter. In de 1e ronde zaten Floran en Remco dichtbij elkaar, Thom en Lucas liepen samen op. Floran eindigde in een tijd van 8.46 op een 42e plaats, Remco op een 57e in een tijd van 9.15. Thom versloeg in een eindsprint Lucas in een tijd van 10.03 op een 64e plek en Lucas eindigde in 10.10 als 65e

A2 pupillen
De jongens A2 stonden gespannen aan de start, zij stonden als 2e geplaatst en die plek behouden zou mooi zijn. Het was dringen aan de startlijn , maar de jongens waren goed weg Jelle van Miltenburg liep mooi voorin mee en kon dit vasthouden tot aan de eindstreep die hij als 13e passeerde .Hij wist vlak achter zich Thijs van Miltenburg en Koen Roskamp mee te krijgen die 16e en 23e werden. Op een mooie 34e plek was het Wessel Terpstra die tevreden over de finish kwam. Door de geweldige prestaties van de jongens konden zij de 2e prijs in het ploegenklassement behouden en namen ze de beker mee naar Baarn.

Als laatste waren de meisjes A2 aan de beurt, hier stond Winnie de Groot aan de start, zij moest zich staande zien te houden in het veld van ruim 60 atletes. Winnie liet zien dat ze niet voor niks in de finale stond en ging na 2 ronden als 34e over eindstreep en liet daarmee vele concurrentes achter zich, een mooie prestatie voor deze BAV atlete.