Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Top prestaties BAV junioren tijdens finale crosscompetitie.

Afgelopen zaterdag 10 maart stond de finale van de crosscompetitie op het programma. Via de voorronde van drie wedstrijden hadden maar liefst 12 BAV junioren zich geplaatst.

Het deelnemersveld bestaat uit de snelste atleten van Noord-Holland en midden Nederland. De BAV was vertegenwoordigd met twee ploegen van elk vier atleten en vier individueel geplaatsten.

Shirley Dolman stond als eerste aan de start bij de meiden junioren B. Zij kon zich goed staande houden in dit sterke veld en met een enorme eindsprint finishte ze na drie zware kilometers als 13e. Bij de jongens C stonden er twee lopers van de BAV aan de start. Thijs Buwalda en Pieter Heij kwamen beide goed mee in deze grote groep jongens. Thijs kon na drie pittige ronden als 27e de streep passeren en Pieter moest zich op dit zware parcours laten terug vallen naar een 64e plek.

Bij de meiden C was de spanning te snijden want deze meiden staan al lange tijd als eerste geplaatst en dat wilden ze dan ook waarmaken. Een groep van maar liefst 65 atletes vertrok na het startschot en Ina van Woersem kon op dit zware heuvelachtige parcours goed uit de voeten en liep voor in het veld. Dit kon ze volhouden tot de eindstreep en ging als 5e over de finish. Rohmana Koops eindigde vlak daarachter op een 17e plek. Ook Dorian Wevers deed voorin mee en werd 20e. Lotte Buwalda verraste vriend en vijand door 21e te worden. Door deze prestaties kon dit team voor de 6e keer op rij met de eerste prijs naar huis.

Rohmana Koops, Dorian Wevers, Lotte Buwalda, Ina van Woersem

Bij de jongens D1 stond Niels Koelink aan de start, hij moest in zijn eentje de eer verdedigen, dit lukte hem goed na een wedstrijd over ruim 2 kilometer kon hij als 7e de eindstreep passeren. Het team van de meiden D junioren was als laatste aan de beurt, ook zij startten in een groot veld van maar liefst 72 atletes. Alle meiden waren goed weg ondanks het vele geduw en getrek bij de start. Laura van Surksum kon goed in de middenmoot meekomen op dit parcours dat inmiddels op veel plekken spekglad en modderig was geworden. Laura ging als 34e over de finish. Sophie de Jong had zich na een uitglijder toch goed hersteld en ging als 44e over de streep. Daarachter was het Sophie Bleijerveld die ook gevallen was en met veel pijn toch de wedstrijd uitliep naar een mooie 68e plek. Elize Stijger, die op haar eerste finale een geweldig wedstrijd liep, eindigde als 69e.

Een mooi einde van een mooi crossseizoen voor deze BAV atleten die met z'n allen een geweldige prestatie hebben neergezet, waar we als trainers erg trots op zijn. Nu gaan we ons opmaken voor de zomer waar we ons gaan voor bereiden op de baancompetitie, die hopelijk net zo indrukwekkend gaat worden.