Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV Junioren trotseren de kou bij laatste crosscompetitie wedstrijd

Afgelopen zaterdag 10 februari was het de laatste crosswedstrijd. Dit jaar weer gehouden bij het Almeerderstrand door atletiekvereniging Almere ’81.

Als eerste bij de A/B junioren verscheen de B junior Bas van der Vuurst aan de start. Bas ging goed weg in het sterke veld en kon in een goed tempo meekomen. Hij moest zijn 5 km goed zien op te bouwen bij deze koude omstandigheden. Dit kon hij tot de laatste ronde volhouden en beëindigde zijn race op een mooie 10e plek. Thijs Buwalda startte bij de jongens C junioren, hij vertrok snel en kon goed voorin mee komen, een welverdiende 8e plek was zijn beloning.

Hierna stonden de meiden C junioren aan de start. De verwachtingen waren hoog gespannen, zij stonden eerste in het ploegenklassement tot nu toe. Met z'n vijven waren ze snel weg, Ina van Woersem liep al snel op een 2e positie en moest haar eeuwige concurrente weer voor laten gaan op enkele seconden. Rohmana Koops die een zware race beleefde werd toch 7e met vlak daar achter Dorian Wevers die de 9e positie pakte. Ook Lotte Buwalda liep sterk en werd 14e. Annabel Boonman eindigde op een welverdiende 20e plaats in het sterke veld.
Bij de meisjes D2 stond Tamara Went aan de start zij liep zoals altijd een goed opgebouwde race en kon zo op een 18e plek over de streep komen. De meisjes D1 hadden er veel zin in en liepen allen een goede wedstrijd, Sophie Bleijerveld was de eerste die van hen over de streep ging en werd 18e. Op een 27e plek finishte Elise Stijger en net daarachter was het Fleur Brandsen op een 29e plek.

Vele mooie prestaties om trots op te zijn op deze mooie, maar koude, winterse dag. Nu afwachten wie er zich allemaal geplaatst hebben voor de finale op 10 maart in Woerden.