Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen sterk in Amsterdam

Atletiekvereniging Phanos organiseerde op zaterdag 4 februari in de geheel nieuwe sporthal Ookmeer een indoor atletiekwedstrijd. Het evenement werd druk bezocht door pupillen uit het hele land. Namens de BAV hadden zich acht pupillen ingeschreven.

De wedstrijd was een zogenaamde meerkamp, dat betekent dat er in dit geval drie onderdelen afgewerkt moesten worden. Degene met het beste resultaat over deze drie onderdelen was de winnaar van de dag.
Het ging deze keer om de volgende drie onderdelen: Sprinten, Verspringen/Hoogspringen, Kogelstoten.

Bij de jongens C pupillen was het Mick van der Wouden die nog net op tijd was voor de 40m sprint. Hij kwam dan ook met een prachtige tijd over de finish. Volgend onderdeel was het verspringen waar deze pupil van 7 jaar met gemak over de 2m sprong.
Het hoogspringen was tijdens de training nog niet zo vaak aan bod gekomen en met veel spanning op zijn gezicht sprong hij een mooie hoogte.
 Lotte Bleijerveld moest als meisje A1ste jaars voor de eerste keer 60 m sprinten. De spanning was voor de sprint van haar gezicht af te lezen. Bij het Hoogspringen wist zij geen PR te behalen maar  het kogelstoten maakte veel goed en stootte zij over de 5meter.
Ook voor de jongens A1ste jaars was de sprint in de geweldige sprinthal van 60m een uitdaging. Voor Lucas Beckeringh, Thom van der Wouden en Jarno Krikken een mooie tijd voor hun eerste 60m sprint. Tijdens de training was er voldoende aandacht besteed aan het kogelstoten en dit resulteerde voor deze jongens in een PR op dit onderdeel.

Isabel van den Broek en Julie Heij namen deel als meisjes A2de jaars.
Voor Isabel was het de vraag of zij de 1.05 m. zou kunnen halen tijdens deze indoor. Met een uitstekende afzet maakte zij duidelijk dat er meer in zit en wipte zomaar over 1.05 m. Voor haar een mooie PR op dit technische onderdeel.
Julie begon haar wedstrijd met een mooie sprint over 60 m. Helaas had zij weer last van haar blessure en moest hierdoor het hoogspringen overslaan. Gelukkig wist zij bij Kogelstoten ook een PR te behalen.

Bij de jongens A2de jaars was het Pieter Brandsen die al vroeg de wedstrijd begon met de 60m sprint. Hij liep met een brede glimlach de race uit. Voor hem was het de eerste keer dat hij deelnam aan een indoor atletiek wedstrijd en bij het verspringen sprong hij met gemak over de 2m. Hij sloot de wedstrijd af met het onderdeel kogelstoten  en ook hier een mooie afstand op dit technische onderdeel.
   
Voor alle pupillen was dit een goede voorbereiding op de Jos Arends Memorial in de Trits op 26 februari a.s. De in Amsterdam behaalde resultaten beloven een spannende wedstrijd.

De resultaten:                                       
                                                      

  Categorie 40 m Verspringen Hoogspringen Kogelstoten
Mick van der Wouden Jongens Pup C 9,28 sec 2,13 m 0,75 m —-
  Categorie 60m Verspringen Hoogspringen Kogelstoten
Lotte Bleijerveld Meisjes Pup A1 10,73 sec ——- 1,00 m 5,01 m
Lucas Beckeringh Jongens Pup A1 10,53 sec 3,04 m —— 5,25 m
Thom van der Wouden Jongens Pup A1 10,98 sec 3,08 m —— 5,54 m
Jarno Krikken Jongens Pup A1 11,84 sec 2,42 m —— 3,77 m
Isabel van den Broek Meisjes Pup A2 10,06 sec ——- 1,05 m 4,87 m
Julie Heij Meisjes Pup A2 11,04 sec ——- —— 4,80 m
Pieter Brandsen Jongens Pup A2 14,86 sec 2,03 m —— 3,47 m