Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Mooie prestaties BAV junioren op NK indoor

Afgelopen weekend 21 en 22 januari vond het Nederlands Kampioenschap indoor plaats voor C en D junioren in het Omnisport te Apeldoorn. De BAV was vertegenwoordigd met vier junioren.

D junioren
Zaterdag was het de beurt aan de D junioren. Laura van Surksum het startte op de 60m sprint. Laura was onder de indruk van de mooie atletiekhal en het hele gebeuren wat er rond zo’n belangrijke wedstrijd afspeelt. Alles moet officieel en volgens protocol.

Ze moest 2 uur van te voren aanwezig zijn, met 2 startnummers rondlopen en na het warmlopen je 30 minuten van te voren melden in de Callroom.

Daar mogen geen ouders en trainers aanwezig zijn. Ook tijdens de wedstrijd op het wedstrijdterrein moest ze alles alleen doen zonder hulp en begeleiding van een trainer. Dat ging Laura goed af en ze liep een mooie wedstrijd. Ze ging in 9.74 over de eindstreep. Helaas niet genoeg voor een plaats in de halve finale, toch was ze erg tevreden en vond ze het een geweldige ervaring om eens meegemaakt te hebben.

Daarna was het de beurt aan Ruben Rigter die kogelstoten op zijn programma had staan. De atleten moeten zich eerst proberen te kwalificeren voor de finale. Bij de jongens D2 was de kwalificatie eis 10 meter. Ruben ging met zijn eerste stoot direct over die grens en stootte 10.16 m en ging dus door naar de finale. In de finale stootte hij sterk, zijn 2e worp was direct zijn beste. Met een afstand van 11.09 m werd Ruben 4e, een mooi pr en een nog mooiere prestatie.

C junioren
Zondag waren de C junioren aan de beurt. Annabel Boonman begon met kogelstoten. In het sterke veld kon Annabel zich goed staande houden en was haar beste stoot 8.60 m. Dit was net niet genoeg voor de finale. Daarna stond verspringen op het programma, ook daar moet ze zich zien te plaatsen voor de finale, met een mooie sprong van 4.53 m (net geen pr) plaatste ze zich ook hier net niet. Toch was ze zeer tevreden over deze dag.

Ook Ina van Woersem was aanwezig in Apeldoorn, zij had maar liefst drie onderdelen op het programma. De 60m horden verliep goed, een mooie 10.32 was het resultaat. Een mooi pr, helaas net niet genoeg voor de halve finale. Zelf had Ina het idee dat er meer in had gezeten.

Daarna ging ze naar het hoogspringen. Dat verliep prima, nadat ze 1.50 had gehaald ging ze tussendoor de 600m doen. Ondanks dat ze zich hier niet optimaal op kon voorbereiden ging ze op topsnelheid weg en hield dat de gehele race ook vol. Dit resulteerde in een ongelofelijke tijd van 1.44.52. Een verbetering van 3 seconden op haar pr en een nieuw clubrecord. Daarna weer snel naar hoogspringen met nog drie pogingen te gaan op 1.55 lukte het haar niet meer om over deze lat te komen. Met een mooi resultaat van 1.50 (6e plaats, pr en evenaring clubrecord)  ging ze erg tevreden naar huis. Een mooi weekend voor deze jonge BAV atleten met topprestaties om trots op te zijn.