Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Groot deelnemersveld tijdens 14e Loopfestijn in Voorthuizen

Op woensdag 13 juli 2011 werd de 14eeditie georganiseerd van het Loopfestijn Voorthuizen. Speciaal voor dit Loopfestijn is het gezellige centrum ’s middags en ’s avonds geheel afgesloten. In de middag worden voor de jeugd verschillende wedstrijden georganiseerd. Om 17:00 uur is er de 5 km recreatieve loop en om 18:00 uur komen de wedstrijdlopers en recreanten op de 10 km aan de start. Later op de avond is er dan nog een Gala loop over 10 km, waaraan wedstrijdlopers op uitnodiging kunnen deelnemer. Jaarlijks verschijnen er weer sterke (internationale) atleten aan de start.

Het weer zat de organisatie dit keer niet mee. Met een stevige wind en een druilerige regen was het voor de atleten op het parcours beter vertoeven, dan voor de supporters langs de kant. Het aantal supporters was dit jaar dan ook aanzienlijk minder dan eerdere edities bij mooie weersomstandigheden. Het loopfestijn geniet grote landelijke bekendheid. Zoals uit het deelnemersveld van ruim 500 senior atleten blijkt.

Doordat de vakanties in de regio al zijn begonnen, waren dit keer alleen Hans Oostindiën en John de Vries van de BAV gezamenlijk naar Voorthuizen vertrokken. Ingrid Arnoldus – den Oude is sinds kort in het bezit van een wedstrijdlicentie en was van plan om voor het eerst bij de wedstrijdloopsters aan de 10 km mee te doen. Op het laatste moment was zij jammer genoeg verhinderd om mee te doen. Haar ouders, Dirk en Gerrie den Oude (beiden Pijnenburg), zijn ook trouwe bezoekers van het Loopfestijn. Moeder Gerrie legde op de 10 km bij de dames recreanten, met een tijd van 47:14, beslag op een mooie 5eplaats. Dirk den Oude liep ook een prima en constante 10 km wedstrijd en finishte in 43:58.

Door de vroege start moest BAV-atleet Rob Pit dit keer helaas verstek laten gaan. Hans Oostindiën en John de Vries hadden zich ingeschreven op de 10 km. Hans ging vlot van start en sloeg direct al een gaatje met John. Hans was, zo kort na zijn vakantie, dik tevreden met zijn tijd van 52:12 en was daarmee John de Vries (54:55) ruimschoots te snel af. Beiden keerden, na deze gezellige wedstrijd, met een goed gevoel weer huiswaarts.