Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV-atleten op avontuur in Heerde en Imst (Oostenrijk)

Van Bank tot Bankloop – Heerde
Zaterdagavond 2 juli 2011 organiseerde atletiekvereniging De Gemzen uit Heerde (Gld.) de 10e editie van de landelijk bekende Van Bank tot Bankloop. Naast een kinderloop over 1 km, is er ook een recreatieloop over 5 km. De hoofdafstand is echter 15 km, waarbij het klassement wordt opgemaakt voor de recreatieve lopers en de atleten met een wedstrijdlicentie van de Atletiek Unie. In totaal kwamen ca. 800 atleten aan de start.

Start en finish zijn bij het voormalige kantoor van de Rabobank aan de Bonenburgerlaan in Heerde en in de directe omgeving van het gezellige centrum van deze Veluwse plaats. Na de start lopen de atleten een lus door de wijk Schotkamp en daarna via de Kamperweg naar het prachtige parcours door de alom bekende Dellen. Dit bosparcours (met geasfalteerde wegen) brengt de lopers na de Zuidweg en de Elburgerweg over de A50 richting Rabobank in Heerde.
Aanvankelijk hadden een 5-tal BAV-atleten zich voorgenomen om aan deze prachtige wedstrijd mee te doen. In de dagen voor de wedstrijd vielen er echter steeds meer lopers af, door blessures, vakanties of andere drukke bezigheden.
Ingrid Arnoldus – Oude liep 2 weken geleden al een prima halve marathon in Wekerom. Zij liet zich niet ontmoedigen door al die afvallers en had besloten om met haar familieleden lekker op de Veluwe te gaan lopen. De weersomstandigheden waren prima en de organisaties staat in Heerde elk jaar weer als een huis.
Dat Ingrid nog niets had ingeboet op haar prestatie tijdens de halve marathon van Wekerom bleek uit het verloop van de strijd. Zij kon haar tempo prima vasthouden tussen de ruim 400 andere atleten, die aan de op de 15 km gestart waren. Ook vader (Dirk) en moeder (Gerrie) den Oude liepen een prima wedstrijd, maar konden beiden niet op tegen het snelheidsgeweld van hun ontketende dochter. Ingrid finishte uiteindelijk op een geweldige 1e plaats bij de Vrouwen Recreanten, in een fiks persoonlijk record van 1:03:55. Vader Dirk den Oude finishte ook in een mooie tijd van 1:07:33 en behaalde daarmee een tweede podiumplaats bij de Masters 60+. Moeder Gerrie den Oude finishte iets later in 1:11:11 en werd daarmee 6e in het totaalklassement van de Vrouwen Atletiek Unie, waarvan dit keer geen Master klassering was. Al met al een prima prestatie van de gezamenlijke familie Den Oude (BAV en AV Pijnenburg).

Gletschermarathon – Imst Oostenrijk
In het schilderachtige plaatsje Imst in het Pitztal in Oostenrijk organiseerde Sport 2000 op zondag 3 juli 2011 de Gletschermarathon Pitztal-Imst. De marathon gaat geheel door de bergen en start op een hoogte van 1675 meter, met als hoogste punt bij Mandarfen op 1.675 meter, waarna er wordt afgedaald naar het Sportcentrum in Imst op 790 meter hoogte.
Onderweg worden de atleten nog “getrakteerd” op diverse hoogte verschillen (o.a. 400 meter stijging). Een ware slijtage slag zou men denken. Naast de hele marathon is er ook een estafette marathon, een halve marathon en een wedstrijd over 11,2 km.
BAV-atleten Sacco van Wessel en Ronald houden wel van een uitdaginkje en wilden deze zomer hun grenzen wel weer een keertje verleggen. In hun degelijke voorbereiding waren zij regelmatig samen te zien tijdens hun lange duurlopen. Zij wilden niets aan het toeval over laten en zichzelf achteraf niets verwijten over een verwaarloosde training. BAV-er Berry Ruitenbeek zou aanvankelijk ook meegaan, maar raakte al vroegtijdig geblesseerd, waardoor het feestje voor hem helaas al vroegtijdig eindigde.
De Keniaan Koilege Jonathan had waarschijnlijk geen problemen met de zwaarte van deze marathon en won in een tijd van 2:17:14. Ronald Pothuizen legde een prima prestatie neer door als 29e loper, in het totale klassement van 245 atleten, in een tijd van 3:09:41 te finishen. In de categorie Masters 45+ behaalde hij met deze tijd een mooie 9e plaats. Sacco van Wessel deel bepaald niet voor Ronald onder. Voor zover nu bekend is liep hij zelfs een persoonlijk record van 3:12:02. Sacco werd daarmee 33e in het totale klassement en 5e in de categorie Masters 40+. Beide lopers kunnen trots terugzien op een fantastische prestatie en natuurlijk een geweldige ervaring in de Oostenrijkse bergen.
Voor geïnteresseerden in deze uitdagende marathon wordt verwezen naar de website van de marathon (www.gletschermarathon.at )
De prestaties van de atleten even op een rijtje.

Naam wedstrijd en lopers Afstand Tijd Min/km Km/uur
10e Van Bank tot Bankloop Heerde        
Ingrid Arnoldus-den Oude 15,00 1:03:55 0:04:16 14,08
Dirk den Oude 15,00 1:07:33 0:04:30 13,32
Gerrie den Oude 15,00 1:11:11 0:04:45 12,64
         
Gletschermaratathon Pitztal-Imst Oostenrijk        
Ronald Pothuizen 42,192 3:09:41 0:04:30 13,35
Sacco van Wessel 42,192 3:12:02 0:04:33 13,18