Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV-atleten actief in Putten en Schoorl

Rusthoeveloop in Putten

Afgelopen zaterdag vertrok een 3-tal trouwe bezoekers van de Rusthoeveloop naar Putten. De Sportvereniging SV-Putten organiseert daar maandelijks deze bosloop in de prachtige bossen tussen Putten en Garderen. De weersomstandigheden waren zaterdag niet best. Op weg naar Putten viel de regen overvloedig. Kennelijk was dat van grote invloed op het aantal ingeschreven atleten. Dit keer waren er slechts ca.  60 atleten verschenen om hun afstand tussen de 5 en 30 km te lopen. Onder normale omstandigheden is het aantal deelnemers rond het 3-voud van dit aantal. De bospaden op het parcours hadden behoorlijk onder de vele regen geleden. De atleten moesten daardoor regelmatig op de randen naast de paden lopen. Atleten kunnen bij deze wedstrijd kiezen tussen de 1 en 6 ronden van 5 km.

Rob Pit was de snelste van het drietal BAV-ers en legde beslag op een mooie 4e plek. Hoewel hij in de categorie Masters 60, met zijn eerste wedstrijd in deze categorie, een persoonlijk record liep, was hij een aantal minuten langzamer, dan hij hier onder normale omstandigheden zou lopen. Maar, gezien zijn 4e plaats, hadden ook zijn medestrijders kennelijk last van zware benen. Ook de trouwe bezoeker Henny Bosselaar had het op het modderige en heuvelachtige zandparcours niet gemakkelijk. Hij was ca. 5 minuten langzamer, dan hij hier gebruikelijk loopt. Jan Koster hoefde zich niet druk te maken over eerder gelopen tijden. Na een lange blessure periode was hij tevreden met de door hem gelopen tijd. John de Vries moest deze wedstrijd dit keer helaas aan zich voorbij laten gaan.

Groet uit Schoorl Run in Schoorl

De Groet uit Schoorl Run werd afgelopen zondag georganiseerd. Met totaal ruim 7.000 deelnemers, is deze wedstrijd van een heel andere categorie, dan de Rusthoeveloop. Het parcours loopt door het prachtige gebied rond Schoorl. Dit landelijk zeer bekende loopfestijn, waaronder een wedstrijd over 30 km, past prima in de voorbereiding van de voorjaarsmarathons. Ook de atleten, die de 10 km of 21,1 km (halve marathon) willen lopen komen hier ruimschoots aan hun trekken. Op de halve marathon startten afgelopen zondag ca. 2.500 atleten, waar onder een 3-tal BAV-atleten. De loopomstandigheden waren hier aanzienlijk beter, dan op zaterdag in Putten.

Onder begeleiding van BAV-trainer Carlo Oudenbeek hadden Marjanne Roël en Jurgen Lentz zich degelijk voorbereid op de halve marathon. Carlo Oudenbeek had kennelijk zelf ook goed profijt van de extra trainingen en verbaasde zijn clubgenoten met een prachttijd van 1:39:07. Ook Marjanne Roël en Jurgen Lentz presteerden prima op deze voor hen zeer uitdagende afstand. Gezien hun eindtijd deden zij niet veel voor elkaar onder.

De prestaties van de individuele lopers zijn:

 

Rusthoeveloop

       
Jan Koster 5,00 0:28:20 0:05:40 10,59
Rob Pit 10,00 0:45:16 0:04:32 13,25
Henny Bosselaar 10,00 0:54:27 0:05:27 11,02
         

Groet uit Schoorl Run

 

 

 

 

Carlo Oudenbeek 21,10 1:39:07 0:04:42 12,77
Marjanne Roël 21,10 2:03:23 0:05:51 10,26
Jurgen Lentz 21,10 2:04:17 0:05:53 10,18