Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Hardloopwedstrijd op voormalig vliegbasis Soesterberg

Het afgelopen weekend werd er door de atletiekverening Altis uit Amersfoort een wedstrijd georganiseerd op de vliegbasis Soesterberg. Er werd gelopen om geld in te zamelen voor polio. Vandaar ook de Run for Polio. De winaars van alle afstanden kregen een bijzondere prijs, namelijk een vlucht in een zweefvliegtuig.

Vanuit de BAV deden er ook een aantal atleten mee met deze bijzondere wedstrijd op de landingsbanen van de vliegbasis. Begonnen werd met de 600 meter lange kidsrun. Bij de jongens startten Thijs en Jelle van Miltenburg. Ze liepen beide vanaf de start op de plaatsen 1 en 2. Deze plekken konden de jongens goed vast houden. Dat betekend dat Thijs van Miltenburg mag vliegen in een zweefvliegtuig. Bij de meisjes waren Isabel van den Broek en Julie Heij aan elkaar gewaagd. In de eindsprint wist Isabel naar de 2de plaats te lopen en Julie eindigde op een knappe 4de plek. Op de 1000 meter lange kidsrun stond Pieter Heij aan de start. Na een behouden start wist hij zich naar voren te lopen en kwam hij als 2de over de finish.

Bij de wedstrijd 5 kilometer liepen Marina Bos en Menno Zahradnik. Marina wilde al lange tijd eens onder de 25 minuten lopen. Menno bod zich aan om haar te helpen dit doel te bereiken. Na een vlakke race finishte ze samen net onder de 25 minuten. Ook bij de 10 kilometer was er nog deelname van een aantal BAV leden.

Uitslagen Run for Polio:

Kidsrun 600m
Thijs van Miltenburg 2.03
Jelle van Miltenburg 2.04
Isabel van den Broek 2.25
Julie Heij 2.27
Kidsrun 1000m
Pieter Heij 3.23
Wedstrijd 5km
Marina Bos 24.55
Menno Zahradnik 24.56
Wedstrijd 10km
Michiel van der Burgh 49.22
Sandra van Gisbergen 59.04
Sander van Gisbergen 59.40