Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Zonnige Zevenheuvelenloop levert supersnelle tijden op

Het was wereldrecord weer in Nijmegen afgelopen zondag. Dat bleek wel uit de nieuwe wereldrecordtijd van Leonard Komen. In 41.13. vloog hij over de 7 prachtige heuvels van de zevenheuvelenloop. Maar ook de andere 24.000 iets minder getalenteerde atleten stonden vrolijk en zenuwachtig aan de start voor hun 15 km. Natuurlijk was de BAV ook van de partij.

Maar liefst 24 atleten zaten ‘s morgens rond half 10 in de trein op weg naar Nijmegen. Het traditionele koffie met gebak werd natuurlijk niet overgeslagen. Bij de wedstrijdatleten klonk het startschot om 13.00 uur precies. De BAV-toppers Stefan Leeflang en Jaap Sonnenberg hadden snode plannen. Zij wilden elkaar naar een eindtijd onder 55 minuten helpen. Na een mooie start net boven de 18 minuten op de eerste 5 km werd het voor Sonnenberg een stukje lastiger. Leeflang liep echt hard door en deed wat hij voorspeld had. Een 54.47 was zijn perfecte eindtijd. Sonnenberg moest daar toch op toegeven en schrok zelfs een beetje toen hij ineens Willem de Ruijter zag langskomen. De Ruijter had zich gefocust op het oude clubrecord 50+ dat op 56.12 minuten stond. Hij had uitgerekend dat kilometers rond de 3 minuut 45 hem onder deze tijd zou moeten brengen. Op zich een realistisch doel, op een vlak parcours. Maar dat is net waar het op de zevenheuvelenloop aan ontbreekt. De prachtig glooiende zevenheuvelenweg is een ware kuitenbijter waar de snelheid er bij de meesten aardig uitgaat. Bij de Ruijter echter niet. Hij kon 15 km lang het tempo strak houden en finishte in een supertijd van 55.42. Sonnenberg zat daar net een minuutje achter.

Groen en Hakvoort zouden elkaar naar een tijd net onder het uur proberen te hazen. Helaas verloren zij elkaar uit het oog in het drukke startvak. Zodoende moesten ze het zelf opknappen. Zij behaalden hun doel dit keer (net) niet, al scheelde het bij Hakvoort heel weinig (6 sec)

Bij de recreanten die een half uurtje later van start gingen, was de focus niet alleen op de prestatie maar vooral ook op het genieten onderweg. En genoten werd er.
Onderweg maakte men leuke dingen mee: een man stond met twee hamers op elkaar te slaan. Hij riep: “Dit is de laatste kans om de man met de hamer tegen te komen.” Hij stond namelijk aan de voet van de laatste heuvel. Een jongen met syndroom van Down hield een spandoek omhoog met daarop: ‘Allée’. Hij riep dat zo enthousiast dat de passerende  lopers reageerden met gejuich waardoor de jongen straalde! Toeschouwers langs de kant roepen je naam: die staat immers op je startbewijs. Midden in de natuur klinkt bij een boerderij een soort van mysterieuze, spirituele muziek. Ergens staat een man met twee stokken op een omgekeerd vat te slaan alsof zijn leven ervan afhangt. En tussendoor steeds groepjes spelende muzikanten, het kon niet op allemaal

En juist door deze geweldige ambiance lijken die 15 lange kilometers helemaal niet vervelend. Het is niet voor niets dat vele BAV-ers elkaar onderweg opzochten om tijdens de prestatie heerlijk te kunnen genieten van deze unieke loop.

De uitslagen van de atleten zijn:

 

Stefan Leeflang 54:57
Willem de Ruijter 55:42
Jaap Sonnenberg 56:41
Jos Hakvoort 1:00:06
André Groen 1:01:24
Sacco van Wessel 1:05:14
Carlo Oudebeek 1:09:33
Frans Gouverne 1:11:42
Kees Vink 1:13:28
Christel Lammers 1:15:29
Bernadette Vink 1.20.32
Walter Poppeliers 1:19:29
Roland Marges 1:20:06
Belinda Huiden-Lammers 1:20:52
Andy van Duinen 1:21:16
John Rapati 1:23:01
Monique Wilhelm 1:23:02
Diana van Drie-Rubini 1:23:20
Jurgen Lentz 1:25:20
Wilma Blonk 1:25:21
Edan van der Meer 1:26:14
Marjanne Roel 1:27:13
Eva van Haasteren 1:27:17
Anita Frankena 1:29:54
Ton Slager 1:30:16
Jan Zwaan 1:30:36
Carla Zwanikken 1:30:38
Willianne Muntz 1:33:00
Peter Bakker 1:36:58