Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Verslag 1e crosscompetitiewedstrijd 2010 (pupillen)

Afgelopen zaterdag 6 november was het ook voor de pupillen weer de eerste cross van het seizoen. Een mooie voorbereiding op de eerste wintercupwedstrijd van aanstaande zondag. Echt crossweer was het met af en toe een flinke regenbui zodat het parcours erg modderig was geworden. Bij verschillende leeftijdsgroepen waren er bij de start al valpartijen in de blubber.

De uitslag blijkt nog niet definitief goedgekeurd te zijn. Je kunt de voorlopige uitslag alvast bekijken als pdf.

Mini’s
Van de pupillen waren als eerst de mini’s aan de beurt. Dit zijn de jongste die mee mogen doen. Voor de BAV deden Jort Mol Lous en Roeland Bouma mee. Voor allebei was het hun eerste cross, ze waren erg zenuwachtig. Maar dat was gauw voorbij toen eenmaal het startschot was geweest. Eerst een klein rondje en daarna een iets grotere, in totaal 750 meter. Jort liep erg goed en nam na het eerste rondje al gauw de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Roeland wist ook aardig voorin mee te komen.
 
B pupillen
Ook bij de B-pupillen waren een paar kinderen die voor de eerste keer aan een cross van 1.000 mtr. meededen en liepen lekker hun eigen tempo. Lotte Bleijerveld liep een mooie race en kwam als 8e binnen in een mooie tijd van 5,32 en vlak daarachter Famke Bles in 5.52. Catharina van Lange liep 5.56, Emma v.d. Beek 5.57, Daniëlle Veendrick 6.32 en Amber Pieterse 6.36.
Bij de BAV jongens B-pupillen had Floran Groot de snelste tijd in 5.19 en daarachter kwamen Wouter Molenaar in 5.32, en de volgende groep dicht bij elkaar Remco Martens in 5.55, Marijn v. Maanen in 6.08 , Jarno Krikken in 6.10 Florian v.d. Burg 6.11 en Taran v. Stel 6.15.
Iedereen was tevreden over zijn eindtijd en hopelijk kan het de volgende keer nog een klein beetje sneller.
 
A1 pupillen
Bij de A1 pupillen stonden eerst de jongens aan de start. Het parcours was al behoorlijk modderig, maar de A1 pupillen wisten zich er goed door heen te slaan. Er moesten 2 rondes van 500 meter gelopen worden. Thijs van Miltenburg eindigde goed voorin het deelnemersveld. Zijn broer Jelle van Miltenburg passeerde vlak achter Thijs de finish. Wessel Terpsta die het lopen in het bos steeds leuker gaat vinden, vond het een zware wedstrijd, maar kan zeker tevreden zijn met zijn eindtijd. Rick van Boeyen heeft alles gegeven bij de cross en kwam met een eindsprint, trots, over de finish.
Na de jongens was het de beurt voor de meisjes A1 pupillen. Van de BAV stonden Isabel van den Broek, Winnie de groot en Julie Heij aan de start. Net na het startschot, kon Julie zich in het gedrang niet staande houden en viel. Ze stond snel op en liep net zoals Winnie en Isabel een goede eerste crosswedstrijd.
 
A2 pupillen 
Als eerste verschenen de jongens aan de start voor hun 1000m.
Jurre Westra was snel weg en kon dit goed volhouden, zo eindigde hij op een 3e plek. Koen Molenaar en Stefan Doeven liepen een mooie wedstrijd Koen eindigde op een 27e en Stefan op een 37e plek in dit sterke veld.
Bij de meisjes was het dringen op de startlijn en was de concurrentie slag al begonnen nog voor de start met duw en trek werk. Daar liet Sophie de Jong zich niet door uit het veld slaan en werd 5e in een goed op gebouwde race. De 7e plek werd opgeëist door Bodine Bakker, met net daarachter Sophie van de Burgh die de 14e plek wist te bemachtigen Ook Sophie Bleijerveld wist goed mee te komen en eindigde als 21e. Zo eindige de beide ploegen hoog in het ploegenklassement.
 
De volgende cross is op 8 januari 2011 in Amersfoort, maar nu eerst twee BAV wintercupwedstrijden!