Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV pupillen succesvol in finale baancompetitie

De finale van de atletiekcompetitie werd dit jaar gehouden bij AV Phoenix op sportpark de Maarschalkerweerd in Utrecht. Afgelopen zaterdag op 11 september werd op deze baan gestreden om de finale plaatsen van de regio midden Nederland. Deze regio omvat 20 atletiekverenigingen. Van elke categorie pupillen nemen de beste 6 verenigingen deel aan de finale.

Van de BAV waren de C pupillen met een jongens en meisjes team aanwezig. De jongens stonden in hun categorie tweede en de meisjes op een vijfde plaats. Het werd dus een spannende wedstrijd om zeker deze plaats te behouden of om zelfs nog hoger te kunnen scoren. Zoals iedere wedstrijd mochten de jongens de spits afbijten met de estafette.

Jesse Dijk, Jasper Zahradnik, Wouter Molenaar, Lucas Beckeringh en Mathijs van Wessel liepen een goede estafette in een scherpe tijd. Bij het onderdeel verspringen is de 3 meter een afstand die al aardig benadert wordt zoals voor Jesse met 2.97m. Voor Jasper met 2.70 m en Lucas met 2.52 zal het niet lang meer op zich laten wachten dat ook zij die 3 m  halen. Mathijs en Wouter sprongen zelfs al over die 3 m heen en in de uitdaging voor deze twee jongens ligt de lat hoger. De 40 m sprint werd door allen goed en snel gelopen. Het favoriete onderdeel van Wouter is balwerpen en het is niet te geloven maar deze atleet wierp een afstand van 36,86 meter. Dit leverde hem een PR op maar ook tevens een clubrecord. Voor de andere jongens werd dit onderdeel heel goed uitgevoerd. Zij zaten dicht tegen hun Pr of er net over heen. Mathijs mocht de 600 meter lopen, na een moeilijke start omdat hij viel, pakte hij de draad goed en snel  op en haalde daarmee aardig wat lopers in. Hij finishte in een mooie tijd van 2.17.61.

Ook voor de meisjes was het hard werken tijdens deze finale. Tijdens de estafette, die gelopen werd door Catharina van Lange, Danielle Veendrick, Famke Bles en Lotte Bleijerveld, viel de spanning er een beetje af want deze werd prima gelopen door de meiden. Bij het balwerpen liggen de afstanden die geworpen werden dicht bij elkaar waarbij Amber Pieterse en Famke Bles een PR behaalde. De 40 m sprint werd na een goede start uit de startblokken snel gelopen ondanks de tegen wind.  Als laatste onderdeel het verspringen. Prima resultaten van Danielle, Catharina en Amber en tevens twee PR’s voor Lotte en Famke. Voor de meiden zat na dit onderdeel de wedstrijd erop maar Lotte mocht nog een 600 meter lopen. Na een rustige start kwam ze aardig op gang en tijdens de laatste ronde werden er nog aardig wat lopers gepasseerd. Zij kwam met een PR van 2.32.12 over de finish.

Met al deze geweldige resultaten behaalden de jongens een tweede plaats en voor de meisjes werd dit een vijfde plaats. Voldaan met de bekers terug naar Baarn.

Als enige meisje B-pupil had Winnie de Groot zich op de 1000 meter geplaatst en liep nu een tijd van 4.11.71.

De broers Thijs en Jelle van Miltenburg liepen een prachtige race en wisselden elkaar soms af qua positie. Thijs liep een P.R. in een prachte tijd van 3.56.27en behaalde een 9eplek  en Jelle kwam daar vlak achteraan in een mooie tijd van 3.58.71 en stond op de 13eplaats.

Op de estafette 4 x 40 mtr. viel het stokje helaas bij het eerste wisselpunt maar werd gelukkig heel snel opgeraapt en van de laatste plek hebben zij nog 2 groepen kunnen inhalen en werden knap  toch nog 4e. De estafette werd gelopen door Isaac Saad, Jelle en Thijs van Miltenburg en Koen Roskamp. Op de 40 mtr. sprint liep Koen de snelste tijd 7,19, Isaac 7.25, Jelle 7.52 en behaalde hiermee een nieuw P.R. , Thijs 7.91 en Wessel 8,35.

Bij het kogelstoten haalde Thijs een nieuw P.R. met een afstand van 5.27 m. Jelle 5.54, Koen 5.03 Isaac 4.99 en Wessel 4.53.

Op het einde was het een hele spannende strijd bij het hoogspringen en alleen Jelle van Miltenburg en Isaac Saad van de BAV  waren maar overgebleven en bereikten allebei een nieuw P.R. met de hoogte van 1.20m. een verbetering van maar liefst 10 cm behaald bij de laatste competitie afgelopen juni. Thijs sprong 1.10 m. hoog, Koen 1.00 en Wessel 0,90 cm. Met een heel klein verschil van maar 77 punten op no. 1 Altis bereikte dit team een mooie tweede plaats met 5.232 punten en ging met een prachtige beker naar huis.

Ondanks het feit dat de A1’s zich net niet met een team in de finale hadden geplaatst, hebben ze zich individueel goed laten zien. Sophie de Jong en Niels Koelink hadden zich beiden geplaatst voor de 1000 meter finale. Sophie had zich als 16egeplaatst en Niels als 3e. Sophie liep vanaf het begin heel slim aan de binnenkant van de baan en uit de wind midden in het veld van lopers. Deze zuinige manier van lopen en het goede doorzetten van Sophie werden beloond met een 6eplaats en een persoonlijk record van 3 minuut 53. Dit was een geweldige prestatie, want ze verbeterde haar p.r. met 12 seconden. Niels Koelink liep minder zuinig en pakte vanaf het begin de koppositie. Na een sterke eerste ronde moest werd hij door één loper overtuigend voorbij gelopen. De rest van het veld wist hij  op ruime achterstand te houden waardoor hij eindigde op een tweede plaats in een nieuw persoonlijk record van 3 minuut 27. Beiden kunnen terugkijken op een prima finale.

Bij de jongens A2e jaars was het spannend door blessureleed moesten zij een estafette lopen in een combinatie waar ze nog niet mee geoefend hadden. Toch wisten deze jongens een derde plek te veroveren. Bij het verspringen deden de jongens het ook goed. Denilson  Kleintjes sprong 4.14cm Lars Berndsen sprong 3.83 een hele mooie prestatie. Ook bij het kogelstoten waren er mooie prestaties. Ruben Rigter stootte zijn kogel naar 9.02cm en Luc van Wessel stootte hem naar 6.14cm Bij het sprinten tegen de harde wind in liep Lars toch onder de 10 sec grens, waar Ruben dat net niet haalde. Luc van Wessel eindigde in 10.57.En Denilson Kleintjes finishte in een snelle tijd van 9.29 De ploeg eindigde op een mooie 4eplaats in het ploegenklassement. Denilson kleintje pakte de 3eplek in het individueel klassement, Ook werden er finales van de 1000m gelopen waar Xander Bakker een snelle race liep in 3.27 finishte met net daarachter Denilson Kleintjes Ook bij de meisjes A2 liepen er 2  mee in de finale Lotte de Jong  liep een mooie race maar moest haar sterke concurrenten voorlaten gaan. Ze werd net 4e. Roma de Jong eindigde in 3.55 zij verbeterde haar pr met 12 seconden.

Na de prijsuitreiking gingen we terug naar ons clubhuis. Daar werd patat met wat lekkers erbij gegeten voor een gereduceerd bedrag. Dit alles werd geregeld door snackbar Petershof.