Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV-atleten actief in Harderwijk en Huizen

Afgelopen zondag startte in Harderwijk de 1e editie van de recreatieve Bosloopcompetitie van het seizoen 2010-2011. Elke laatste zondag van de maand kunnen atleten deelnemen aan de 5, 10 of 15 km over een pittig geaccidenteerd bosparcours in direct omgeving van Sportpark De Strokel in Harderwijk. De competitie eindigt in de maand april 2011. Waarna het eindklassement wordt bepaald.

Om 10:30 uur werd het startschot gegeven voor de ca. 160 atleten, die zich hadden ingeschreven. Door een druilerig regentje, met af en toe wat korte droge perioden en een aangename temperatuur van ca. 13 graden was de luchtvochtigheid hoog. Samen met het de wat kleverige natte zandgrond waren de loopomstandigheden redelijk zwaar.

De Baarnse afvaardiging en hun loopmaatjes waren al vroeg op pad om aan deze 1e competitiedag deel te nemen. André Groen liet zich door de omstandigheden niet ontmoedigen en had zich al snel voorin het peloton genesteld. Met een eindtijd van 1:03:07 wist hij beslag te leggen op een mooie 4e plaats. Na een lange blessure periode had Jan Koster zich voorgenomen om op de 5 km in ieder te proberen onder de 29 minuten te finishen, wat hem ook prima lukte. Rob Pit hield zich keurig aan zijn voornemen om zijn 1e wedstrijdje, na lange afwezigheid op het wedstrijdtoneel, rustig aan te doen. Met de door hem gelopen tijd kon hij met een gerust hart huiswaarts keren. De geleverde prestaties waren voor de BAV-ers in ieder geval een reden om de eerstvolgende keer (zondag 28 november 2010) weer van de partij te zijn.

In Huizen werd, door Atletiekvereniging Zuidwal, voor de 62e keer de Wolfskamerloop georganiseerd. Deze bekende regionale wedstrijd maakt deel uit van de Top-10 lopen Gooi- Vecht- en Eemstreek. Het parcours loopt door het prachtige bos- en recreatiegebied van de Wolfskamer in Huizen en Naarden. Het parcours is voor het grootste deel vlak en volledig autovrij en leidt de lopers door het aangrenzende natuurgebied en langs het Gooimeer. Start en finish zijn op de Bestevaer in Huizen, nabij de “Oude Haven”. Voor de jeugd is er apart parcours van 1,2 en 2,3 km uitgezet. Ook Sportief Wandelen en Nordic Walking staan met 5 km op het programma. Bij de start van deze wedstrijd stond een flink aantal BAV-leden aan de start.

Bij de meisjes 7-11 jaar liep Winnie de Groot een prachtige wedstrijd en finishte op een mooie 5e plaats. Bij de meisjes 12-15 jaar haalde Shirley Dolman met een mooie 3e plaats zelfs het podium. Bij de dames liep Bernadette Vink een heel mooie tijd op de 5 km. Op de 10 km was Willem de Ruijter de snelste BAV-atleet.