Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Over de BAV

Jeugd

Ieder jeugdlid (vanaf 6 jaar) komt na verloop van tijd met alle onderdelen van de atletieksport in aanraking zoals sprinten en hardlopen, verspringen, balwerpen, hoogspringen, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen. De allerjongsten maken op speelse wijze kennis met de sport, maar ook serieus. Vanaf 6 jaar kunnen atleten aan de crosscompetitie meedoen en vanaf 7 jaar aan competitiewedstrijden deelnemen.
De oudere pupillen en de junioren worden met name op techniek getraind.

Senioren

De seniorenatletiek bestaat voornamelijk uit loopgroepen: recreanten, wedstrijdlopers, lange afstandlopers. Maar er is ook een groep baanatleten.

Voor wedstrijdlopers biedt de BAV mogelijkheden zowel op de baan als op de weg. De baanatleten profiteren sinds enkele jaren van de gedeeltelijke kunststofvoorzieningen en van de lichtinstallatie om het veld. De wegatleten trainen het zomerseizoen gedeeltelijk op de baan en verder in het bos en op de weg.

Recreanten

Voor recreanten zijn er verschillende mogelijkheden. Elke zaterdagochtend van 9.00 tot ± 10.15 uur ’s ochtends lopen beginners en meer ervaren recreanten in drie groepen onder leiding van ervaren trainers in de bossen bij Baarn. Ook op woensdagavond van 19.00 tot ± 20.15 uur kunnen recreanten trainen (’s zomers in de bossen en ’s winters op veilige wegparcoursen). Op maandag avond wordt er door een grote groep recreanten getraind, dit betreft echter geen officiele training, en is er geen begeleiding.

Nordic Walking

Nordic Walking is een snel groeiende tak van sport in heel Europa. De oorsprong van deze sport ligt in Finland. Hier wordt sinds het begin van de twintigste eeuw gedurende de zomer het ‘lopen met stokken’ als trainingsvorm voor het langlaufen gebruikt. Nordic Walking is een intensieve manier om het lichaam te trainen tijdens het lopen. Door het gebruik van de juiste techniek en goede stokken, ook poles genoemd, kunnen conditie en het uithoudingsvermogen sterk worden verbeterd.

Sportief Wandelen

Gewoon een uurtje in de week lekker lichamelijk actief zijn. Velen – jong en oud – hebben de behoefte om de gezondheid en conditie te onderhouden of te verbeteren. Sportief Wandelen biedt ontspanning en plezier in beweging.