Over de BAV Hardlopen Yakult Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit Wandel-Challenge Baarn

Persbericht WIntercup 2018-2019

BAV Wintercup wordt BAV Zeven Linden Loop

Zondag 11 november start eerste editie, met light-trailloop, in bossen rond Baarn

De BAV Wintercup, een van de oudste hardloopevenementen in Nederland, stopt. De 43-ste editie afgelopen winter was de laatste. De organisatie noemt de blijvende klimaatverandering als een van de belangrijkste oorzaken.

De Wintercup was voor de loper die, in twee van de drie wedstrijden in het winterseizoen, de beste tijd neerzette. het laatste seizoen 2017-2018 moest door het slechte weer de tweede wedstrijd worden verplaatst. De derde wedstrijd, enkele dagen na een heftige storm, ging maar op het nippertje door. 

BAV Zeven Linden Loop
De organisatoren van de Wintercup introduceren op zondag 11 november een nieuw eendaags loopevenement. De BAV Zeven Linden Loop. Het bevat alle vertrouwde ingrediënten van de Wintercup zoals speciale wedstrijden voor kinderen, de korte en lange cross van de atletiekunie en natuurlijk de recreantenloop. Daarbij kunnen maximaal vier rondjes van 2,5 kilometer worden gelopen. Start en finish zijn op het terrein van camping de Zeven Linden waar de afgelopen jaren ook de Wintercup-wedstrijden werden gehouden. 

Alexander Martens en Bob Heinis blijven de organisatoren achter de Zeven Linden Loop.  Bob Heinis: “We hebben jaren achtereen zonder problemen gelopen, maar de laatste jaren zag je dat snel veranderen. Wat we in 2018 meemaakten, kan niet. We zijn geen commercieel evenementenbureau met grote budgetten, We zijn twee hardlopers die het leuk vinden om iets te organiseren en andere mensen enthousiast te maken voor de hardloopsport. Bij iedereen hameren we altijd op veiligheid. Het kan en mag niet zo zijn dat lopers met blessures worden geconfronteerd.” 

Het duo was er dan eigenlijk ook snel uit. Geen drie aparte hardloopwedstrijden in een seizoen maar één goede wedstrijddag met een pracht parcours, net voordat de winter echt toeslaat. 

Bob: “Natuurlijk hebben we gedacht om de naam te houden. Iedereen kent het. Maar, het is niet eerlijk. De Wintercup verdien je door in minimaal twee van de drie wedstrijden het hardste te lopen.  November is nog geen echte winter en we gaan ook andere dingen doen. Dus nee, ook een nieuwe naam.”

Trailrun Light
Voor hardlopers die kennis willen maken met trailen wordt er in de bossen bij de Stulp een trailparcours van ongeveer elf kilometer uitgezet. Dit lichte trailparcours zal bewegwijzerd worden met linten, lopers zullen verder zelf hun weg moeten zoeken. Op twee plaatsen zal parcours bewaking aanwezig zijn, lopers dienen zelf te zorgen voor hun eigen drinken. Start en finish is ook op camping de Zeven Linden, er kan gekozen worden voor 1 of 2 rondes.

Wandelfit
Aan de andere kant van het spectrum zijn de lopers met spier- en gewrichtsklachten. Die lopen onder begeleiding van medici en ervaren trainers bij de BAV. De wandelgroepen groeien snel in populariteit. De BAV verwacht ze een plezier te doen, door ze een speciale route uit te zetten tijdens de Zeven Linden Loop in november. 

Voor meer informatie:

info@bavzevenlindenloop.nl

https://www.bav-baarn.nl/zevenlindenloop