Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Marina Bos verbreekt 19 jaar oude clubrecord

Zondag 8 juni was alweer de laatste baancompetitie voor de A-junioren en senioren van de BAV. In een met zon overgoten Hoorn was het genieten geblazen. Bij de A junioren begon Marina Bos met kogelstoten, ooit haar favoriete onderdeel, maar nu bleef ze steken op 9,13m. Daarna moest zij speerwerpen, wat ze steeds beter onder de knie begint te krijgen en ook steeds leuker gaat vinden. Dat de technische training waarmee ze pas begonnen is nu al zijn vruchten begint af te werpen blijkt wanneer zij het al 19 jaar oude clubrecord met 12 cm verbetert en tot 29,70m brengt.

Bij de mannen stond Niels Sitters op de 100 en 200 m. aan de start. Ondanks dat hij de laatste tijd niet veel tijd had om te trainen zette hij prima tijden neer nl 12.41 op de 100m en 25.60 op de 200m. Daarna kwam Camiel Kruiswijk aan de beurt op de 800m. Dat hij niet voor niets naar Hoorn was gekomen bleek uit de tijd van 2.01.92 waarmee hij zijn pr met maar liefst 2 seconden verbeterde. Benjamin Segerius liep de 400m. in een mooie tijd van 58.62s. Bij het hinkstapspringen kwam hij met een afstand van 10,79 m. dicht in de buurt van zijn pr. Aan het eind van de dag stond de Zweedse estafette (400, 300, 200 en 100m) op het programma. Camiel begon met de 400m. daarna Ruben van der Waals die speciaal naar Hoorn was gekomen om de 300m. te lopen, gevolgd door Benjamin op de 200m. en Niels die afsloot met de 100m. De mannen zetten een mooie tijd van 2.14.03 neer, een seconde boven het clubrecord. Zeker niet slecht vooral als je bedenkt dat ze vlak voor de start de indeling nog moesten bepalen en de wissel nog moesten oefenen.