Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV atleten presteren goed op sterk NK junioren

Van vrijdag 30 mei t/m zondag 1 juni werd in Groningen het NK atletiek voor junioren A/B gehoudenVoor Marise Hop begon het NK op vrijdag (als 16e geplaatst) met de series 800 meter. Nadat in de eerste twee series een laag tempo werd gelopen om de krachten te sparen, was de te lopen tijd om in de finale (1e acht atleten) te komen 2.24.90 In de 3e serie moest ze dus vol aan de bak. Na een trage eerste 400m barstte de race op 300m voor de finish los. Marise liep sterk op de 3e positie 100m voor de finish werd de eindsprint in gezet. Vijf meiden streden tot aan de finish waar Marise als 4e de meet bereikte in een tijd van 2.22.81. Het gevolg een finale plaats een clubrecord en een persoonlijk record.

Zaterdag kwam de BAV met twee atleten aan de start. Camiel Kruiswijk op de 3000m steeplechase en Marise in de finale 800m. Eerst was het de beurt aan Marise. Na een lastige start (bijna valpartij) wist ze goed aansluiting te vinden in de groep. In tegenstelling tot de series ging het in de eerste ronde erg hard (66s op 400m) waardoor ze de aansluiting met het kopgroepje van 4 meiden miste. De strijd was dus om plaats 5 t/m 8. Twee wedstrijden in twee dagen brak haar de laatste 100m op. In een spannende eindsprint finishte ze uiteindelijk op de 8e plaats.Wederom een clubrecord met 2.20.66 als resultaat. Nu was het de beurt aan Camiel die als 6e geplaatst aan de start van de 3000m steeplechase begon. Direct vanaf de start kneep er een groepje van drie tussenuit, waarachter Camiel zijn eigen tempo probeerde te zoeken. In de tweede helft van de race kreeg hij een lichte inzinking en moest een van zijn concurrenten laten gaan. Naar de finish toe kon hij zijn tempo weer herpakken en eindigde op een verdienstelijke 6e plek met een keurige tijd van 10.49.41. Al met al een zeer geslaagd NK voor deze twee atleten.