Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Goede prestaties van BAV-atleten tijdens 7-kamp

Afgelopen weekend reisden er drie BAV-atleten af naar Heerhugowaard om daar deel te nemen aan een 7-kamp.

Emiel Rigter als D1 en Mark Rigter en Dylan Jansen als D2 junioren.

Zaterdag opende de wedstrijd met sprinten, daarna gingen de jongens verspringen en speerwerpen waarbij ze alle drie een pr wierpen. Emiel wierp 30.12m goed voor een 2e plaats, Dylan had een afstand van 25.78m en Mark 22.24m.

Aan het einde van de dag stond Emiel 2e, Dylan 2e en Mark 4e op de uitslagenlijst.

Zondag gingen de families weer op stap om de volgende vier onderdelen te gaan doen. Na een goede nachtrust stonden de jongens weer fris aan de start voor het hordenlopen het eerste onderdeel voor die dag. Emiel mocht als eerste van start, met een mooie tijd van 13.89s werd hij tweede van zijn groep. Dylan leverde een goede prestatie want hij liep in een tijd van 13.06s een persoonlijk- en clubrecord. Mark die de horden altijd een beetje eng vindt liep toch een nette tijd van 15.20s wat ook voor hem een pr was.

Na de horden kwam hoogspringen aan bod. Emiel evenaarde zichzelf op een hoogte van 1.40m en werd ook hier weer 2e. Mark ging deze keer zijn broer achterna en sprong voor het eerst in een wedstrijd ook 1.40m. Dylan kwam dit keer tot een hoogte van 1.50m wat hem nog een pr opleverde.

Bij het kogelstoten verloren zowel Emiel als Dylan een keer hun evenwicht in een enorm verre stoot, die daardoor ongeldig werd. Uiteindelijk zetten ze toch een mooie afstand neer, voor Emiel was dat 10.11m, voor Mark 8.81m en voor Dylan 8.70m.

Als laatste onderdeel van die dag kwam de 1000 meter in zicht. Met de nodige spanning ging als eerste Emiel van start, met een goede tijd van 3.28.93 werd hij bij dit onderdeel 3e. Dylan en Mark liepen in dezelfde serie, waarbij Mark er al snel als koploper vandoor ging, jammer genoeg redde hij dit niet tot de eindstreep maar met een pr en een hele goede tijd van 3.11.69 behaalde hij de 2e plaats. Dylan kwam met een tijd van 3.32.47 binnen als 7e.

Na het wachten op de eindstand konden we gaan juichen. Emiel een 2e, Dylan een 1e en Mark een 4e plaats! Door de vele deelnemers waren er 4 prijzen per categorie dus dat hield in dat de jongens alle drie met een beker naar huis konden gaan.

Al met al weer een geslaagd weekend.