Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 3 juli 2020: we mogen weer gebruikmaken van de kantine. Lees het protocol voor kantine gebruik en bezoek.

Goede prestaties BAV pupillen op derde baancompetitiewedstrijd

Afgelopen zaterdag was de derde en laatste baancompetitiewedstrijd voor de BAV pupillen in Almere. De weersomstandigheden waren gunstig waardoor er veel persoonlijke records verbroken konden worden.

De meisjes pupillen C, Megan Buitelaar, Sophie Bleijerveld, Sophie van der Burgh en Sophie de Jong, openden de wedstrijd met een overwinning op de estafette. Door deze geweldige start was het team niet meer te houden. Bij het verspringen verbeterden ze alle vier hun pr. Megan en Sophie Bleijerveld kwamen zelfs over de 3 meter. Bij de andere onderdelen presteerden de meisjes ook goed. Zo goed dat Megan in het eindklassement eerste werd.

Ook de jongens pupillen C, Koen Molenaar, Sven de Jong en Jasper Timmer, boekten goede resultaten. Ondanks dat ze de hele ochtend aan het ravotten waren geweest hadden ze nog voldoende energie voor het verspringen. Ook bij het balwerpen en de sprint deden de jongens het goed.

De estafette bij de meisjes pupillen B liep goed en kende snelle wissels. Bij het hoogspringen kwam Roma de Jong verrassend tot een hoogte van 1,00 m. en verbeterde Marieke Romeijn haar pr. Samen met Linde Bouma (het was haar eerste wedstrijd), Lotte de Jong en Tamara Went zetten ze goede resultaten neer bij het balwerpen en op de sprint. 

De estafetteploeg bij de meisjes A2 liep goed en verbeterde hun pr. Juliëtte de Klerk presteerde uitstekend op de sprint en het verspringen en werd net als de vorige twee wedstrijden eerste in het eindklassement. Ina van Woersem eindigde ondanks een blessure toch nog op een zeer verdienstelijke negende plaats. Voor Rohmana Koops waren er eindelijk weer verbeteringen van haar pr’s te noteren bij het kogelstoten en de sprint. Ook Warsan Beke, Iva Adam en Maja van Gisbergen konden goed meekomen in het sterke veld en verbeterden menig pr.

Bij de jongens A2 estafetteploeg ging het uitstekend. Ze veroverden de eerste plaats met een nieuw pr. Ook op de individuele onderdelen, sprint, verspringen en kogelstoten, waren de BAV jongens voorin te vinden. Zo zette Arthur Bouma een mooie prestatie neer bij het verspringen, Jochem Portman deed het goed bij het kogelstoten en Tim de Jong was snel op de sprint. Melvin de Jong wist op alle onderdelen zijn pr te verbeteren. Ook Bebeto Kleintjes deed het goed op zijn tweede competitiewedstrijd. Sam van Elsloo liet zien dat hij een sterke ontwikkeling doormaakt door in de top tien de eindigen. Luc de Jong werd net als de vorige twee wedstrijden eerste in het eindklassement. Thijs Buwalda, die steeds dichter bij Luc komt, behaalde door prima prestaties de derde plaats. 

Het was een geslaagde dag voor de BAV atleten en zoals het er nu uitziet hebben enkele teams zich weten te plaatsen voor de finale in september.