Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV-atleten actief bij 27e Fortress Wallenloop in Naarden-Vesting

Afgelopen zondag organiseerde de Bussumse atletiekvereniging Tempo voor de 27ekeer de Wallenloop in Naarden-Vesting. Door werkzaamheden aan de burg aan de Amersfoortsestraatweg / Kapitein Meijerweg, was de start verlegd naar de Kapitein Meijerweg, ter hoogte van de historische Utrechtse Poort. De Wallenloop maakt deel uit van de Top 10 wedstrijdkalender van de regio Gooi- en Vechtstreek. Het grote succes van deze bekende loop heeft, naast de perfecte organisatie, natuurlijk ook te maken met het prachtige parcours en het recreatieve karakter van de loop.

In haar voorpublicatie legt AV Tempo vooral de nadruk op de recreatieve functie. Het parcours slingert zich, met prima beloopbare paden en weggetjes, over de dubbele omwalling van Naarden-Vesting. Steeds weer houden de atleten een mooi uitzicht op de vesting, de waterpartijen en de verdedigingswallen. Tot slot is er dan de finish, gelegen bij de historische Utrechtse Poort. De weersomstandigheden waren perfect, met droog en zonnig weer en een temperatuur van ca. 14 graden.

Ruim 400 sporters hadden de weg naar de Wallenloop gevonden om hun sportieve prestatie neer te zetten. Lopers konden kiezen uit 4 afstanden (1 t/m 4 ronden). Iedere afstand heeft een naam, die een relatie heeft met de historische betekenis van Naarden-Vesting, namelijk de Kazerneloop van 4 km, de Bastionloop van 7,5 km, de Arsenaalloop van 11 km en de Vestingloop van 14,5. Onderweg werden de deelnemers elke ronde getrakteerd op de inspirerende muziek van een blaaskapel.

Ook de BAV was met een kleine, maar enthousiaste, vertegenwoordiging weer eens present bij de Wallenloop. In het verleden hadden zij al eens 1 of meerdere keren meegedaan. Het was voor hen, als vanouds, gezellig met vele bekenden uit de regio. Kilometervreter Hans Oostindiën had zich voorgenomen om zo lang mogelijk van de Wallenloop te genieten en ingeschreven op de Vestingloop van 14,5 km (4 ronden). Onderweg ontmoette hij Frans Gouverne, die zich onlangs als BAV-lid heeft aangemeld. Hij deed mee aan de Bastionloop van 7,5 km en bleek zich daar prima te kunnen meten met de snellere lopers. Frans stak met zijn snelheid (en 12eplaats) ruimschoots uit boven de oudere (ruim 60+) BAV-garde. Henny Bosselaar en John de Vries waren wat voorzichtiger dan Hans Oostindiën en wilden het eerst maar even houden op de Arsenaalloop van 11 km (3 ronden). Hans Oostindiën ging flitsend van start en was beslist iets van plan met dit mooie weer. Hij wilde proberen om weer een keer boven de 12 km/uur te lopen. Henny Bosselaar en John de Vries volgden op gepaste afstand. Henny bleef Hans steeds in het vizier houden (om maar in de historische termen te blijven) en dacht in de derde ronde zelfs op hem in te lopen. John de Vries kon de gehele wedstrijd op zijn beurt weer zicht houden op Henny Bosselaar. De, direct na de start opgelopen, achterstand op Henny bleef nagenoeg de gehele wedstrijd gelijk. Oud BAV-baanatlete Cinthia Dunnebier werd flink aangemoedigd door haar ouders en bleek het lopen nog niet verleerd te zijn. Zij eindigde bij de Kazerneloop (4 km) op een mooie 4eplaats bij de dames. De BAV-atleten waren zo enthousiast, dat zij beslist willen proberen om volgend jaar met een grotere groep aan de start te verschijnen.

De individuele prestaties van de lopers zijn:

 

Kazerneloop (4 km) Tijd Km/uur
Cinthia Dunnebier 0:20:23 11,77
Bastionloop (7,5 km)    
Dirk Kop 0:33:02 13,62
Frans Gouverne 0:34:03 13,22
Arsenaalloop (11 km)    
Henny Bosselaar 0:56:29 11,68
John de Vries 0:57:52 11,41
Vestingloop (14,5 km)    
Hans Oostindien 1:14:36 11,66