Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Try-out van Weilandcross tijdens Naaldfeest 2010 groot succes

Enige tijd geleden is de BAV benaderd door de organisatie van het Naaldfeest 2010 om een sportieve activiteit te organiseren tijdens het Naaldfeest. Afgelopen zaterdag was het dan zover. Gekozen is voor een hardloopwedstrijd in de vorm van een “Weilandcross met hindernissen”. De hindernissen bestonden uit meerdere over het veld verspreide strobalen.

Omdat de BAV in de regio actief is en graag de atletiek onder de inwoners van Baarn e.o. wil stimuleren, heeft zij haar medewerking verleend om de organisatie van deze “Weilandcross” te verzorgen. Een 4-tal BAV-leden, bestaand uit Ben Horst, Andre Groen, Richard Koot en Sacco van Wessel, waren zo enthousiast over het idee, dat zij bereid waren om de gehele organisatie op zicht te nemen. Hierdoor hoefde er geen aanspraak te worden gemaakt op het toch al zwaar belaste vrijwilligerscorps van de BAV.

Het uitdagende parcours van de cross was uitgezet op de weilanden, achter de grote feesttent, langs de Torenlaan in Baarn. De afstanden liepen van 1.100 meter t/m 9.900 meter (1 t/m 9 ronden van 1.100 meter) verdeeld over verschillende categorieën. De weersomstandigheden waren de organisatie van het Naaldfeest 2010 goed gezind, waar gelukkig ook de “touwtrekkers” profijt van hadden.

De jeugdtrainers van de BAV hadden voor een deel van de jeugd de zaterdagochtend training op sportpark Ter Eem verlegd naar het wedstrijdterrein aan de Torenlaan.

Hoewel de organisatie zich er van bewust is, dat er een volgend keer een aantal verbeterpunten kunnen worden doorgevoerd, waren de berichten van ouders en deelnemers zeer positief en kan de try-out als zeer succesvol worden beschouwd.

Intern zal worden overlegd hoe de verbeter- en veranderpunten, voor een volgende editie, het eenvoudigst kunnen worden doorgevoerd. Te denken valt onder andere aan een wijziging van het parcours, waardoor het publiek wat meer zicht op de lopers heeft, een ander startfinish gebied, uitslag verwerking met tijden en het inkorten van de langste afstand (bv. terug naar maximaal 6 ronden). Wel wil men het gemoedelijke en ongedwongen karakter van deze speciale loop behouden en de nadruk blijven leggen op het recreatieve belang.

De families Doormolen, Martens, Van de Vuurst en Zahradnik waren zelfs met meerdere familieleden aanwezig.

Zoals was te verwachten was de onderlinge strijd tussen de vele BAV-atleetjes, aangemoedigd door familie, zeer fanatiek. Bij de jongste lopers bleken enkelen wel heel vindingrijk, door de strobalen met een koprol te nemen en daarmee direct een voorsprongetje op te bouwen. Zoals ook te verwachten viel, werd Camiel Kruiswijk met overmacht winnaar op de korte cross.

Verrassend voor de organisatie was de deelname van Max van Rhijm bij de recreanten. Deze 9-jarige knaap melde zich aan de start met de vraag of hij nog mee mocht doen, want hij had eerste een voetbal wedstrijd moeten spelen en was daardoor te laat voor de cross van zijn categorie. Tijdens deze weilandcross moet veel kunnen, dus ook de deelname van Max. Trots ging hij van start en tot verwondering van de toeschouwer wist hij zich, met wat hulp van Jaap Sonnenberg en een prachtige loopstijd (op voetbalschoenen, met scheenbeschermers), de eerste ronde aan de leiding te handhaven en finishte heel trots. Na 2 keer een rondje rust sloot hij zich nog 2 keer een rondje aan bij Jaap Sonnenberg, die zichtbaar genoot van dit loopwondertje.

Bianca Koops en Michael Terpstra hadden al de korte cross volbracht, maar kregen er bij het zien van de recreanten weer trek in het lopen van nog een rondje en sloten vrolijk nog een keertje aan.

Voor elke eerste 3 lopers in de categorie Jeugd t/m 9 jaar, Jeugd t/m 13 jaar en de korte cross had de organisatie gezorgd voor prachtige bekers, die door de lopers enthousiast in ontvangst werden genomen.

Onderstaand een overzicht van de deelnemers van de Weilandcross met hindernissen, in volgorde van binnenkomst.

Weilandcross 15-5-2010 Startnummer
I.  Jeugd t/m 9 jaar (1.100 meter)  
a. Meisjes  
1. Sophie v.d. Burg 1033
2. Winnie de Groot 1021
3. Jessica Steinmetz 1020
b. Jongens  
1. Koen Roskamp 1031
2. Mathijs van Wessel 1029
3. Floran Groot 1026
4. Jesse Dijk 1022
5. Jasper Zahradnik 1027
6. Wessel Terpstra 1032
7. Remco Martens 1023
8. Brian van Loon 1028
   
II. Jeugd t/m 13 jaar (2.200 meter)  
a. Meisjes  
1. Ina van Woersum 1038
2. Rohmana Koops 1036
3. Shirley Dolman 1034
4. Manon Stalenhoef 1041
5. Suzanne Vink 1044
6. Emma van Andel 1046
7. Iris Grims 1045
b. Jongens  
1. Luc van Wessel 1030
2. Max v.d. Vuurst 1042
3. Wouter Martens 1024
4. David Jansen op de Haar 1035
5. Marnick van Essen 1040
   
III. Korte Cross (3.300 meter)  
a. Vrouwen (ouder dan 13 jaar)  
1. Bianca Koops 1037
b. Mannen (ouder dan 13 jaar)  
1. Camiel Kruiswijk 1047
2. Ingmar de Klerk 1048
3. Bas v.d. Vuurst 1043
4. Michael Terpstra 1049
   
IV. Recreanten (max 9 ronden)  
a. Vrouwen (2 ronden)  
1. Leney Jansen 1050
2. Anouk van Dormolen 1051
3. Demi Zahradnik 1053
4. Lot Zahradnik 1054
b, Heren (3 ronden)  
1. Luuk van Dormolen 1052
2. Daan Zahradnik 1056
3. Koen Zahradnik 1055
c. Heren 3 ronden (om en om, 1 rust)  
1. Max van Rhijm (9 jaar) 1060
d. Heren 5 ronden  
1. Menno Zahradnik 1059
2. Arno Zahradnik 1058
3. Alexander Martens 1025
e. Heren 6 ronden  
1. Jaap Sonnenberg 1057