Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

BAV jongens junioren D schitteren op gebiedsfinale

Afgelopen zaterdag was het zover. De jongens junioren D van de BAV hadden zich als eerste van hun poule geplaatst voor de gebiedsfinale in Heerhugowaard. Binnen deze finale moesten de jongens zich staande zien te houden tussen de sterke teams van onder andere Amsterdam en Heerhugowaard. Dit alles om uiteindelijk door te dringen naar de landelijke finale waar de negen beste teams van het land aan mee mogen doen.

De dag werd begonnen met de 4x80m estafette. Na wat wisseling binnen het team gingen Dylan Jansen, Koen Zahradnik, Mark Rigter en Tim van Elsloo van start. De jongens wisselden het stokje keurig binnen de aangegeven wisselvakken en wisten binnen het dicht bij elkaar gelegen veld als vijfde over de finish te komen.

 

Bas van de Vuurst en Dylan waren de twee BAV-atleten die uitkwamen op het onderdeel hoogspringen. Bas, die ondertussen ook nog uitkwam op het onderdeel discuswerpen, wist een hoogte te springen van 1.30m en eindigde hiermee als vijfde.

 

Dylan, die naast het hoogspringen zich aan het klaarmaken was voor de 80 meter horden, werd gedeeld tweede met een hoogte van 1.45m.

 

Bij het discuswerpen stond Bas lange tijd eerste. Met een worp van 25.60m wist hij binnen te dringen in de Nederlandse ranglijst. Helaas haalde een atleet van Almere hem in de laatste worp in.

 

Naast Bas kwam ook Mark uit op het onderdeel discuswerpen. Graag wilde hij rond de 25m werpen, maar dit lukte helaas niet. Toch eindigde hij op een zevende plaats (20.50m).

Op de 80 meter horden kwamen maar liefst drie atleten van de BAV aan de start. Eerst was het de beurt aan Emiel Rigter die in een nette tijd (13.45s.) als tweede in zijn serie over de finish kwam. In de serie die daarop volgde kwamen Dylan en Baus Verbeek aan de start. Dylan die een goede start had, had na de eerste horden al een grote voorsprong op de rest en eindigde in een tijd van 13.36s. Baus die de afgelopen weken hard op dit onderdeel getraind had kwam als vierde van zijn serie over de finish (17.51s.).

Bij het kogelstoten domineerde de familie Rigter. Beide broers, Emiel en Mark, kwamen uit op dit onderdeel. Meteen vanaf de eerste stoot stonden beide jongens nummer 1 en 2 en konden zo op een ontspannen manier proberen hun afstand te verbeteren. Voor Mark pakte dit uit met een persoonlijk record (9.78m) en ook Emiel wist in zijn laatste poging een formidabele stoot neer te zetten. Het lukte hem om zijn PR met 80cm te verbeteren waardoor hij een afstand neerzette van 11.67m. Dit betekent dat Emiel is doorgeschoven naar de tweede plaats op de Nederlandse ranglijst.

 

Na lang wachten mochten Ingmar de Klerk, Luc van Dormolen en Rico van de Pol eindelijk van start gaan op de 1000m. De strijd onderling was al losgebarsten over wie de snelste tijd zal gaan lopen. Uiteindelijk trok Rico (3.15.18min.) aan het langste eind en kwam hij een paar honderdsten eerder over de finish dan Ingmar (3.15.74min.). Luc die een hele mooie ingedeelde race liep eindigde in dit sterke deelnemersveld als achtste (3.21.92min.).

Aan het eind van de dag mochten Max van der Vuurst en Ingmar hun talenten laten zien bij het speerwerpen. Max die de hele dag gewacht had op dit onderdeel kon al zijn krachten kwijt in de speer. De speer landde uiteindelijk 22.16m ver. Ingmar kwam tot een afstand van 21.13m. 

Bij het verspringen was het de beurt aan Rick de Wit en Koen. In het sterke deelnemersveld wisten beide jongens zich goed staande te houden. Rick eindigde met een sprong van 3.74m en Koen met een sprong van 4.12m.

Op de 80 meter sprint kwamen Sven van Maris, Tim en Koen aan de start. Tim die in zijn serie een snelle start had wist een nette tijd van 11.15s. neer te zetten. Hij werd op de voet gevolgd door Sven (11.72s.). Koen wist na de valse start in zijn serie nog een goede tijd van 11.69s. neer te zetten.

Naast de atleten was er een groot aantal supporters mee. Veel trainers, ouders, broers en zussen waren afgereisd naar Heerhugowaard om de jongens aan te moedingen. Daarnaast waren de reserve atleten meegekomen om de jongens aan te moedigen en zich als een hecht team neer te zetten.

Dankzij de goede prestaties en de aanmoedigingen zijn de jongens met een klein punten verschil geëindigd als tweede. Later op de avond bleek dat de zij als tweede doorgedrongen zijn naar de landelijke finale op 13 september.