Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Zonovergoten 3e Zomeravondloop bij de BAV op sportpark Ter Eem

Dinsdagavond 1 juli werd, op de paden rond de sportvelden van sportpark Ter Eem, de jaarlijkse Zomeravondloop voor eigen leden van de BAV georganiseerd.Bij het clubhuis van de BAV lag zowel de start als het finishpunt. Onder bijna tropische omstandigheden beet om zeven uur de jeugd t/m 14 jaar de spits af voor de 1500 meter. Bij de jongens kwam Luc van Dormolen, na twee ronden over de paden, als eerste bij de jongens over de streep op de voet gevolgd door Mark Rigter en Luc de Jong. Bij de meisjes was de eerste plaats voor Shirley Dolman weggelegd, Inez van der Steen was een goede tweede en Lotte de Jong finishte net als haar broer op de derde plaats. 

Om half acht stonden de deelnemers klaar voor de rondes van 2.5 km. Deze afstand was uitgezet via passages in de houtwallen om de velden, langs de handbalvelden, over de paden rond het hoofdveld van TOV, over het parkeerterrein naast Budofit, langs de kantine van Eemboys, over de paden om de Wetravelden, langs de hoofdtribune en aansluitend een ronde op de grasbaan. Rekening houdend met de warmte konden de lopers naar eigen inzicht en gevoel het aantal rondes bepalen. Ondanks de hoge temperatuur waren er een aantal atleten die de 10 km voltooiden.

Het mooie weer trok tevens een groot aantal toeschouwers die de lopers flink aanmoedigden in hun strijd tegen de hitte en de kilometers.De individuele prestaties zijn in de bijgaande lijst te vinden.

Na afloop werd een loterij op startnummer gehouden, de prijzen hiervoor zijn beschikbaar gesteld door Bakkerij 't Stoepje (op vr. en za. op de Brink), scharrelslagerij Chris van Boeijen en Juwelier Willebrands in samenwerking met CASIO Nederland.