Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 3 juli 2020: we mogen weer gebruikmaken van de kantine. Lees het protocol voor kantine gebruik en bezoek.

BAV atleten actief op de NK-meerkamp in Enschede

Afgelopen weekend stond er voor de junioren D 2e jaars Dylan Jansen en D 1e jaars Emiel Rigter de NK-meerkamp op het programma. Dit is een 7-kamp voor de 18 beste atleten van Nederland. Op uitnodiging van de atletiekunie stonden zij daar zaterdag fris aan de start voor het eerste onderdeel, de 80 meter sprint.

Emiel behaalde met een tijd van 11.59s meteen een pr, een goed begin voor de rest van dit weekend.

Bij het verspringen kwam Dylan tot een afstand van 4,11m en Emiel tot 4,54m waardoor zij in het midden van het deelnemersveld eindigden.

Als laatste onderdeel voor de zaterdag werd er speer geworpen. Emiel, die dit erg leuk vindt, zette daar een afstand neer van maar liefst 33.03m wat hem ook weer een pr opleverde. Dylan wierp een afstand van 24.61m.

Na de eerste dag stond Emiel op een 13e en Dylan op de 16e plaats. Daar zij zich als 17e en 18e geplaatst hadden voor deze wedstrijd was dit geen slechte prestatie.

Na een goede nachtrust voor beide jongens startten ze zondag met de 80 meter horden.

Dat dit van beide jongens een favoriet onderdeel is, was terug te zien aan de tijden die ze hierop liepen. Dylan liep een tijd van 13.37s en Emiel 13.41s. 

Na de horden kwam het hoogspringen. Emiel kwam tot een hoogte van 1,35m terwijl Dylan nog even doorging en uiteindelijk op een hoogte van 1.50m uitkwam.

Bij het zesde onderdeel van de 7-kamp, het kogelstoten, stootte Dylan een pr met een afstand van 9,48m. Voor Emiel die twee weken geleden nog Nederlands kampioen was geworden met een stoot van 12.36m lag de druk wat hoger om dat te evenaren. Hij moest zich deze keer tevreden stellen met een worp van 11.87m.

Als laatste stond de lange afstand, de 1000 meter, op programma. Dit is voor veel 7-kampers het minst favoriete onderdeel. Emiel liep een pr met een tijd van 3.21.63. Voor Dylan geen pr maar wel een mooie tijd van 3.28.70.

Al deze goede prestaties leverde Emiel een 13e en Dylan een 16e plaats op in het eindklassement waardoor beide atleten kunnen terugkijken op een speciaal en succesvol weekend.