Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 3 juli 2020: we mogen weer gebruikmaken van de kantine. Lees het protocol voor kantine gebruik en bezoek.

Finale pupillenbaancompetitie 2008 te Almere

Zaterdag 20 september vond de finale van de pupillen baancompetitie plaats in Almere.

De BAV deed dit jaar mee met vijf teams: meisjes pupillen C, jongens pupillen B, jongens pupillen A 1e jaars en jongens en meisjes pupillen A 2e jaars.

Het jongens pupillen B team Luc van Wessel, Xander Bakker, Ruben Rigter, Lars Berndsen en Denilson Kleintjes waren goed in vorm. Bij de estafette werd de snelste tijd van het seizoen gelopen. Bij het kogelstoten werd Ruben eerste met een afstand van 7,35 m en verbeterde Luc zijn pr met maar liefst 20 cm. Bij het hoogspringen bleven Denilson, Xander en Ruben tot het laatst toe meestrijden en kwamen tot een hoogte van 1,10 m. Ook op de 40 m sprint ging het prima. Lars kwam weer tot een verbetering van zijn pr. Al deze goede prestaties leverden de jongens een dik verdiende podiumplek op. Met grote blijdschap werd de derde prijs in ontvangst genomen want door hen werd bescheiden op een zesde plaats gerekend.

 

De jongens A1e jaars, Sven van Miltenburg, Niels Kuil, Che van der Lee, Pieter Heij en invaller Maurits Franken, hadden zich als eerste geplaatst voor deze finale. Vol spanning stonden zij aan de start van de estafette die dit keer niet helemaal vlekkeloos verliep. Dit maakten ze helemaal goed op de 60 m sprint waar ze allemaal een snelle tijd neerzetten. Bij het kogelstoten werd optimaal gepresteerd. Niels en Sven stootten zelfs verder dan 8 meter. Het verspringen leverde wat problemen op voor Che. Hij kwam bij de eerste twee sprongen niet goed uit bij de afzet. Gelukkig ging de derde sprong goed en kwam hij tot een afstand van ruim 4 meter. Pieter en Maurits lieten zich niet van de wijs brengen en deden wat er van hun verwacht werd. De prestaties waren weer zo goed dat het de jongens, met een ruim puntenverschil, een eerste plaats in het eindklassement opleverde.

 

Ook voor de jongens A2e jaars, Thijs Buwalda, Luc de Jong, Arthur Bouma, Sam van Elsloo en Bebeto Kleintjes, was het een spannende dag. Zij waren als tweede geplaatst en moesten proberen hun positie te behouden. De estafette, waar mee gestart werd, liep voortreffelijk. Ondanks dat Thijs ziek was wist hij op alle onderdelen zo goed te presteren dat hij vierde in het eindklassement werd. Gevolgd door Luc op de vijfde plaats. Ook de andere jongens presteerden goed waardoor de ploeg in het eindklassement verdiend de tweede behaalde.

 

De meisjes A2e jaars, Juliette de Klerk, Ina van Woersem, Rohmana Koops, Ilva Adam en Maja van Gisbergen, begonnen goed met een snelle estafette. Ook het kogelstoten ging prima. Juliette kwam tot een afstand van 7,46 m. Bij het verspringen eindigde Ina bij de eerste vijf met een mooie sprong van 3,73m. Ilva verbeterde haar pr met een sprong van 2,90m. Op de 60m sprint liep Rohmana constante race wat haar een tijd van 10.54s. opleverde. Maja zette hier een goede tijd van 11,49s.neer. Al met al leverden deze prestaties een mooie zesde plaats op.

Alle atleten gingen met een goed gevoel terug naar het clubhuis van de BAV. Daar werd mede dankzij snackbar Petershof de dag afgesloten met een lekkere maaltijd.