Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV-atleten actief in Utrecht en Ermelo

Afgelopen week heeft een aantal BAV-atleten deelgenomen aan wedstrijden in de regio.

Bij atletiekvereniging Hellas in Utrecht wordt jaarlijks een zomeravond competitie gehouden, die gaat over 4 wedstrijden in de maanden april, mei en juni, waarna een eindklassement wordt samengesteld. Hans Oostindiën is een trouwe deelnemer aan deze competitie. Een griepperiode en antibiotica kuur rijker heeft hij afgelopen dinsdag meegedaan aan de 2e wedstrijd over 10 km van de 29e editie van deze Zomeravondcup. Gezien de moeizame trainingen van de afgelopen weken, wist Hans de schade beperkt te houden. Met een tijd van 50:00 liep hij slechts een half minuutje langzamer, dan de 1e editie in april jl. Hij legde daarmee in deze wedstrijd beslag op een 6e plaats in de categorie M60+.

Atletiekvereniging Athlos uit Harderwijk organiseerde afgelopen woensdagavond een jubileumeditie van de Meerkantenloop. Het was de 10e keer, dat deze leuke loop werd georganiseerd. Jaarlijks is de locatie voor deze loop het prachtig Landgoed Veldwijk in Ermelo. Deelnemers kunnen kiezen uit 1, 2, 3 of 4 ronden van 2,5 km. Lopers, die 1 keer hebben deelgenomen aan de Meerkantenloop, willen elk jaar weer terugkeren naar de prachtige woonomgeving, waarover het parcours loopt. Dit keer kwamen een kleine 300 atleten aan de start.

Henny Bosselaar en John de Vries, trouwe deelnemers aan de Bosloopcompetitie van de organiserende vereniging, hebben zich ook laten overhalen om tijdens deze jubileumeditie op de 10 km aan de start te verschijnen. Met droog weer en een temperatuur van ongeveer 10 graden waren de loopomstandigheden prima. Henny legde de 10 km af in 51:20 en John finishte enkele minuten na Henny in een tijd van 54:55.

Na afloop mochten de deelnemers een jubileumshirt en een aantal gratis consumpties in ontvangst nemen. Tevreden keerden zij na afloop weer huiswaarts.

In het komende weekend lonken al weer nieuwe uitdagingen, in de vorm van de Weilandcross met hindernissen (Naaldfeest 2010) op zaterdag en de Wallenloop (Naarden) op zondag.