Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Terugblik op een spetterend 60-jarig jubileumfeest

In de stromende regen begon het 60-jarig jubileumfeest van de BAV. Hoewel de weergoden niet meehielpen met het slechte weer, telden we op 24 september ruim 300 leden, oud-leden en familieleden, verspreid over de dag. Het was voor velen van de BAV een onvergetelijke zaterdag vol met competitie, sport, eten, gezelligheid en een groot tentfeest.

Trotse wethouder
Het jubileumfeest startte met een feestelijke warming-up en een koppelkoers. Bij het intermezzo voorafgaand aan het clubkampioenschap en de taartwedstrijd sprak niet alleen een zichtbaar trotse voorzitter Ferdy, maar ook wethouder sport Hugo Prakke de BAV toe. Prakke: “Wij mogen trots zijn op deze gezellige, sportieve en maatschappelijk zeer betrokken Baarnse vereniging.”

Heel BAV Bakt
Terwijl het ene deel nog aan het uitpuffen was van de koppelkoers, maakten anderen zich klaar voor het onderdeel ‘Heel BAV Bakt’, waaronder Lotte en Jette. Beiden meiden van 13 jaar zitten ze in het wedstrijdteam bij de D-junioren. Lotte: “We hadden samen een plan bedacht voor een bokkenpootjestaart, met veel room en uiteraard bokkenpootjes, haha! Ik had al eerder een wedstrijd gewonnen met zo’n taart, maar we hebben ervoor de BAV we een eigen draai aan gegeven.” Jette vult aan: “Vooral de versiering heeft ons veel tijd gekost. Daar zijn we wel 2,5 uur mee bezig geweest.”

 
De winnende taart en Lotte en Jette met hun prijs. 

Ondanks de goede voorbereiding was er toch enige paniek nadat ze de taart hadden neergezet om deel te nemen aan de clubkampioenschappen. Jette: “Toen we terugkwamen zagen we dat de taart helemaal was ingestort. We wisten in eerste instantie niet dat de taart al was aangesneden.” Toch waren ze er niet gerust op. Lotte: “Had de jury de taart gezien?” Gelukkig bleek dat het geval. En dat was maar goed ook. De steun van hun team bracht hen ver door allemaal te stemmen op Lotte en Jette, maar uiteindelijk moest de jury de doorslag geven. Jette: “De jury had gezien hoe mooi onze taart was en daarmee hebben we gewonnen!”

Clubkampioen Liam
In de middag stond het programma vol van de clubkampioenschappen. Zo werd de 8-jarige Liam van der Flier met grote overmacht clubkampioen bij de pupillen C jongens. Met maar liefst 4 eerste plekken van de 4 onderdelen (verspringen, vortexwerpen, 40m sprint en 600m) en 3 PR’s wist Liam er met de winst vandoor te gaan: “Met het vortexwerpen haalde ik een PR van maar liefst 28 meter!” Liam genoot duidelijk van de dag en zijn overwinning: “Mijn allereerste beker!”  

 
Liam in actie en Liam (midden) op het podium samen met Noah Leeflang (links) en Jonas Overvelde (rechts).

De ouders van Liam en zijn broer zijn reuze trots op hem. Het sportbloed loopt duidelijk door de aderen in de familie. Ook zijn 2 jaar oudere broer Finn werd diezelfde dag clubkampioen, maar dan bij de pupillen A1 jongens. Na afloop hebben ze nog op het jubileumfeest pizza gegeten en de clinic polsstokhoogspringen bijgewoond. Liam: “Hij kon echt hoog springen. Ik heb het ook geprobeerd, maar vond het lastig. Wel wil ik het een beetje leren.” Voor de organisatie had hij nog wel een tip en dat is dat hij iets meer pauze tussen de onderdelen zou willen. Verder vond Liam de organisatie erg goed geregeld. Hij kan niet wachten tot het volgende clubkampioenschap!

De Gooise DJ
De dag werd afgesloten in een tentfeest met de Gooise DJ Barry van der Laan en saxofonist Peter Lieberom die voor de muziek zorgden. Net zoals wij enthousiast waren over de muziek, was de Gooise DJ blij met het publiek: “Alles door elkaar heen, van jong tot oud, heel gemêleerd gezelschap pret maken, waarbij iedereen tegelijkertijd aan het dansen was. De oude mensen op de muziek van nu en de jongeren op muziek van de jaren 80 en 90. Geweldig op dat te zien!” Barry draait vanaf zijn studenttijd, sinds een aantal jaar heeft hij hiervan echt zijn vak gemaakt en zijn eigen bedrijf opgericht, de Gooise DJ.

 
De Gooise DJ samen met saxofonist Peter Lieberom in actie.

Bijzonder was ook het optreden samen met de saxofonist Peter Lieberom. Het was voor de Gooise DJ de eerste keer dat hij optrad met Peter: “De andere saxofonisten waar ik normaal gesproken mee optreed konden niet. Door mijn vaste saxofonist Franklin werd ik getipt om Peter te vragen. Peter is een ontzettend goede saxofonist, geeft ook les en heeft vele malen met Candy Dulfer de wereld over getoerd. Het was voor mij het eerste optreden met Peter Lieberom. Hij is zo ontzettend goed, dat het niet te merken was dat we voor het eerst samen optraden!”

Op 23 oktober 2022 bestaat de BAV precies 60 jaar. Op die dag zal vanaf 00:00 uur zal de aftermovie van de fantastische feestdag te zien zijn op ons YouTube-kanaal.