Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

De mooiste marathon wint het van de lopers

Het was vandaag een prachtige dag in Rotterdam. Niet te warm, weinig wind, maar wel een fijn zonnetje. Het ideale weer voor een mooie marathon en veel publiek in Rotterdam. Vandaag stonden maar liefst 4 atleten – Camiel, Misja, Hans en Michael – van de BAV aan de start van Neêrlands mooiste marathon.

Man met de hamer
Camiel ging met een sterk gevoel van start met een doeltijd van 2:48. Hij liep lange tijd op een mooi constant tempo van 4:00 min/km, het schema om zijn doeltijd te lopen. Na 28km kwam de man met de hamer en werd het gevoelsmatig voor Camiel meer overleven. De gedachte om naar zijn vrouw Marina te lopen, die vanaf 31km mee ging fietsen hielp hem doorzetten. Hij kreeg het zwaar en wilde eigenlijk stoppen. Gelukkig was daar zijn vrouw om hem mentaal te helpen om toch door te lopen. En doorlopen is wat hij deed. Uiteindelijk kwam hij in 3:06:17 de finish over. Niet zijn gedroomde eindtijd, maar toch goed doorgezet.


Camiel met hazen Timo en Niels.

Mooiste marathon ooit

Hans had oorspronkelijk als doel om onder de 3 uur te lopen. Helaas werd hij kort voor de marathon ziek. Op dat moment wist Hans dat hij geen absolute toptijd zou gaan lopen. Net voorbij de 21km kreeg hij het zwaar en liepen zijn tijden terug. Toch bleef Hans er plezier in houden. Op 37km kon hij niet alleen lachen, maar zelfs weer wat versnellen. Uiteindelijk kwam Hans in een mooie tijd van 3:14:35 de finish over. Hans: “Dit was mijn mooiste marathon ooit’.”


Hans kreeg op 37km volop energie van het publiek en kon hier genieten van de marathon. 

Uitvallers
Helaas waren er ook twee atleten die uiteindelijk niet de eindstreep hebben gehaald. Zowel Michael als Misja zijn uit de race gestapt na respectievelijk 22,5km en 28km. Beiden liepen lange tijd een goed constant tempo, maar het zat er voor beide heren niet in om met een omweg via het Kralingse Bos door te lopen naar de finish. Zo kreeg Michael rond 17km veel last van zijn maag. De marathon wint het vandaag van de lopers was de eerste conclusie na afloop met een biertje. 


Misja ging lekker en vrolijk van start. 

"Ontspannen" de 1/4 marathon
Naast de marathonlopers, liep Arjan de ¼ marathon van Rotterdam. Hij kon heerlijk “ontspannen” de 10,5km afleggen. Dat deed hij in prima tijd van ruim 48 minuten. Een mooie nulmeting voor Arjan en smaakt naar meer.

Andere marathons
Het voorjaarseizoen zit er nog niet op voor de marathonlopers van de BAV. Zo loopt Joost van Rens op Tweede Paasdag de marathon van Boston. Lian Stadhouders en Duco Vaillant gaan beiden 24 april naar Hamburg om daar hun 42km en 195m te lopen en Marta Wota sluit het voorjaar af met de Marathon van Leiden op 15 mei.

Voor meer beelden van de BAV in Rotterdam, bekijk dan ons Twitterverslag van vandaag.