Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Corona Update 13 november 2021

Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november heeft het kabinet, vanwege de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, nieuwe maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen hebben ook invloed op de sportsector.

Per 13 november 18.00 uur gelden de volgende extra maatregelen (bovenop de maatregelen van 6 november uit het vorige bericht):

 • Publiek is niet toegestaan. Niet bij trainingen en niet bij wedstrijden. Ook niet bij (cross)wedstrijden in de openbare ruimte. 
 • Het horecagedeelte in clubhuizen mag tot 20.00 uur open zijn voor iedereen die op de vereniging aanwezig mag zijn. Houd je daarbij aan de maatregelen van 6 november (zie hieronder).
 • In het horecagedeelte van het clubhuis en op de terrassen zijn vaste zitplaatsen
 • Na 20.00 uur mag er wel gewoon doorgetraind worden. Je kunt alleen niet meer naar de kantine. 
 • Houd je, als je niet aan het sporten bent, aan de 1,5 meter afstand (vanaf 13 jaar).

De BAV-kantine is tot en met 4 december gesloten (i.v.m. eindtijd 20u). Gebruik van kleedkamer of toilet alleen op vertoon van QR-code.

Zaterdagochtend is de BAV-kantine wel open. Toegang alleen met QR-code. 

Belangrijkste coronamaatregelen per 6 november op een rij:

 • Iedereen mag sporten in de buitenlucht (trainen en wedstrijden) zonder coronatoegangsbewijs (CTB).
 • Iedereen van 18 jaar en ouder moet een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen voor toegang tot de sportkantine, het terras en andere gebouwen op het sportcomplex, inclusief de kleedkamers, toiletten en krachthonk. 
 • Uitzondering op deze regel vormen de mensen die vanwege het uitvoeren van hun functie (trainer, jurylid, barbeheerder of andere vrijwilliger) op de vereniging aanwezig zijn. Zij zijn wettelijk vrijgesteld van deze verplichting.
 • Voor iedereen tot 18 jaar geldt de CTB-verplichting niet! Kinderen kunnen dus gewoon gebruik maken van alle faciliteiten, zonder CTB.
 • Een afhaalpunt voor drankjes en eten kan buiten ingericht worden. Voor deze afhaalfunctie is geen CTB vereist. Zij nuttigen het aangekochte vervolgens buiten, op 1,5 meter afstand en geplaceerd maar niet zittend op het terras want daar is een CTB verplicht.
 • Ook een afhaalpunt binnen is mogelijk, maar alleen als deze ruimte afgescheiden is van de rest van de kantine. Voor afhalers is in dit geval een mondkapje verplicht. Zij nuttigen het aangekochte vervolgens buiten, op 1,5 meter afstand en geplaceerd maar niet zittend op het terras want daar is een CTB verplicht.
 • Iemand die gecontroleerd is op een CTB, mag je een polsbandje of bv stempel geven waardoor je niet opnieuw hoeft te controleren. Let er wel op dat het bandje of de stempel maar voor één dag geldig is.
 • Per club kan de uitvoering verschillen. Alle clubs doen hun best om de maatregelen goed in te vullen. Soms zijn clubs strenger dan andere verenigingen omdat zij het anders organisatorisch niet voor elkaar krijgen. Respecteer dat en volg de regels.