Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Corona Update 1 juni

De belangrijkste versoepelingen die vrijdag 5 juni ingaan ken je al. Ze staan hieronder. Vandaag presenteerde Atletiekunie het nieuwe Protocol verantwoorde atletieksport dat daarbij hoort. Je vindt hier alle maatregelen op een rijtje. De geel gemarkeerde maatregelen zijn nieuw ten opzichte van het vorige portocol. Het is verstandig om er even naar te kijken nu er in een keer veel meer mogelijk is.

Bij de BAV volgen we het protocol van de Atletiekunie.

Belangrijkste versoepelingen stap 3 van het openingsplan
Volwassenen vanaf 27 jaar mogen op de sportaccommodatie en in de openbare buitenruimte in groepsverband sporten onder de volgende voorwaarden:

  • de maximale groepsgrootte is 50 personen 
  • zij hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden als dit de sportbeoefening in de weg staat. (NB: Bij hardlopen of wandelen staat de 1,5 meterregel de sportbeoefening naar mijn mening niet in de weg, hb)
  • onderlinge trainingswedstrijden zijn toegestaan (zonder publiek)

Ook jongvolwassen van 18 tot en met 26 jaar mogen in de openbare buitenruimte in groepsverband sporten. Voor jongvolwassen gelden de volgende voorwaarden:

  • zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar
  • onderlinge trainingswedstrijden zijn toegestaan (zonder publiek)

Voor kinderen tot en met 17 jaar zijn competitiewedstrijden weer toegestaan (zonder publiek).

  • Kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden. 
  • Sportkantines mogen open onder dezelfde voorwaarden als de horeca. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. 
  • In binnenruimtes moet je een mondkapje dragen. Tijdens het sporten mag het mondkapje af. 

Voorwaarden horeca (en dus ook voor de sportkantine)
Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Er mogen maximaal 50 personen per ruimte zijn, exclusief personeel. Dit geldt ook voor terrassen. In restaurants en eetcafés geldt voor het diner een maximum van 2 shifts per avond per tafel.  Zelfbediening is niet toegestaan. Entertainment zoals liveoptredens of videoschermen voor sportwedstrijden, is ook niet toegestaan. Een reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaats zijn verplicht.
Met vriendelijke groet,
Harm Boerma
Secretaris b.d.