Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona Update 15 januari 2022 Lees meer.

Corona update 22 januari: Consequenties Avondklok

In verband met de avondklok die zaterdag om 21.00 uur ingaat, heeft het bestuur van de BAV besloten dat tot en met 9 februari alleen de trainingen doorgang mogen vinden die om of vóór 20.30 uur stoppen. De atleten hebben dan een half uur om thuis te komen. 

Het is de verantwoordelijkheid van de trainer dat hij tijdig stopt en de hulpmiddelen heeft opgeborgen. Het is aan de atleten om direct naar huis te gaan. Het is hun eigen verantwoordelijkheid dat ze om 21.00 uur binnen zijn.

Het bestuur heeft verder besloten niet toe te staan dat trainingsslots naar voren worden gehaald. Wij vinden dat niet passend, omdat de avondklok is ingesteld om het aantal contacten te verminderen. Verplaatsen van de trainingsslots draagt daar niet aan bij.

Richtlijnen atletiekunie voor loop- en wandelgroepen (18 jaar en ouder)

Het RIVM adviseert om contact met anderen te vermijden en minimaal 1,5 meter afstand te houden. Tijdens het (hard)lopen mag dat zelfs nog wat ruimer worden genomen, want door versnelde ademhaling tijdens inspanning is er meer luchtverplaatsing en daardoor een groter besmettingsrisico.

Als je 's avonds gaat (hard)lopen, houd dan rekening met de grootte van je ronde en zorg dat je voor het ingaan van de avondklok binnen bent.
Blijf de komende tijd je trainingen of (hard)looprondjes alleen afwerken. 
Wil je toch samen lopen, doe dat dan met maximaal 1 loopmaatje en blijf op gepaste afstand
Ga niet met een groep (hard)lopers de weg op of het bos in. Houd het gewoon bij maximaal twee!

Hardlopen in groepsverband met een trainer (bij een club of loopgroep) is niet meer toegestaan.

Wees geduldig, houd moed en blijf lopen. Er komen andere tijden,

Namens het bestuur,

Harm Boerma 
Secretaris